Αναμφισβήτητα αποτελεί τον πλέον πετυχημένο υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, και αυτό το εισπράττει σε κάθε του επίσκεψη εκτός των τειχών της πρωτεύουσας. Ο λόγος για τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος, συνοδευόμενος από τον Θοδωρή Λιβάνιο, βρέθηκε προ ημερών στη Λάρισα. Απλός και χωρίς ίχνος «πολιτικού τουπέ».

Ο Πιερρακάκης επισκέφθηκε τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, στην έδρα του οποίου συνάντησε και τους υπόλοιπους δημάρχους του νομού Λάρισας, και, τέλος, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Τι έλειπε από το πρόγραμμά του; Παλαιοκομματικές επισκέψεις και συναντήσεις με τον κάθε… πικραμένο, ο οποίος θα ήθελε πολύ μία φωτογραφία μαζί του. Ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες, στο παρασκήνιο που μαθαίνω, είχαν φροντίσει να στείλουν τα κατάλληλα μηνύματα πριν από την έλευσή τους στη Λάρισα: «Η επίσκεψη θα είναι καθαρά τεχνοκρατική, για να εξηγήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει οι τοπικοί άρχοντες να διαχειριστούν τα εκατομμύρια ευρώ που θα λάβουν ώστε να μεταμορφώσουν ψηφιακά τις πόλεις τους».

Ως εκ τούτου, κανείς δεν μπόρεσε να θέσει το παραμικρό θέμα που θα δημιουργούσε… αρρυθμίες. Στο πλευρό του Πιερρακάκη στη Λάρισα ήταν οι δύο «γαλάζιοι» βουλευτές Χρήστος Κέλλας και Στέλλα Μπίζιου, οι οποίοι είχαν φροντίσει να τον ενημερώσουν για την ανθρωπογεωγραφία του νομού σε συνάντηση που είχαν μαζί του στην Αθήνα.

Το αποτέλεσμα της επίσκεψης κρίνεται άκρως επιτυχημένο και αυτό φυσικά δεν είναι τυχαίο…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 16/9