Στην είδηση ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Αρβανίτης επιδόθηκε σε λεξιλόγιο χαμαιτυπείου για να εκφράσει την ικανοποίησή του επειδή ένας Γάλλος συνάδελφός του πήγε να στριμώξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Στρασβούργο για το θέμα της ελευθερίας του Τύπου υπάρχει και συνέχεια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, όταν με χαιρεκακία σχολίασε τον «μπιμπ... τον Μητσοτάκη», αναφερόμενος στην ομιλία του Γάλλου ευρωβουλευτή, ο πρωθυπουργός άκουσε τι είπε. Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο Μητσοτάκης φέρεται να του απάντησε: «Έτσι σας έχει μάθει ο Τσίπρας να μιλάτε εδώ μέσα;».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έκαναν τους τζάμπα μάγκες με «ξένες» τοποθετήσεις, διότι αν κάποιος εργάστηκε με όλες του τις δυνάμεις για να «σαμποτάρει» την ομιλία του Μητσοτάκη στο Στρασβούργο, αυτός δεν ήταν ούτε ο Αρβανίτης ούτε ο Παπαδημούλης ούτε ο Κούλογλου ούτε ο Κόκκαλης. Τι εννοώ; Το «δασκάλεμα» στον Γάλλο ευρωβουλευτή που την έπεσε στον Ελληνα πρωθυπουργό για την ελευθερία του Τύπου φέρεται να το έκανε ο «ανεξάρτητος», Γιώργος Κύρτσος.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/7