«Θηρίο στο κλουβί» ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης την προηγούμενη Τετάρτη κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική.

Ο υπουργός Εργασίας ήταν με COVID στο σπίτι του και αναγκάστηκε να παρακολουθήσει τη συζήτηση από την τηλεόραση. Έχασε, λοιπόν, μια ευκαιρία να μιλήσει ο ίδιος για το έργο που έχει κάνει στο υπουργείο Εργασίας. Μαθαίνουμε, όμως, πως είχε τη μεγάλη ικανοποίηση να παρακολουθήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αφιερώνει το μεγαλύτερο μέρος της πρωτολογίας του στο έργο αυτό: για τη μείωση της ανεργίας, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τη μείωση των εκκρεμών συντάξεων, τον εργασιακό νόμο, την ψηφιακή κάρτα, την αύξηση των προγραμμάτων για την απασχόληση, τις πολιτικές για την κοινωνική προστασία.

Τελικά, μετά τη συζήτηση στη Βουλή, ο Κωστής Χατζηδάκης έκανε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Facebook, επισημαίνοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε να μιλήσει για τη Novartis και τα Ελληνοτουρκικά και ελάχιστα για την κοινωνική πολιτική και τους πολίτες. Αυτό έγινε γιατί το έργο της κυβέρνησης στην κοινωνική πολιτική έχει καταστρέψει το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι δήθεν έχει πλεονέκτημα στον τομέα αυτό.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 9/7