Στην προπόνηση και στα τρίποντα το έχουν ρίξει οι βουλευτές της Ν.Δ., κάνοντας όχι μόνο περιοδείες και εκδηλώσεις, αλλά και εξάσκηση, για να κρατηθούν σε φόρμα. Πιστοί στο ραντεβού τους μία φορά την εβδομάδα, παίζουν μπασκετάκι και κοντράρονται για την πρώτη θέση.

Στον τελευταίο αγώνα της Τετάρτης, όπου τα έδωσαν όλα, το σκορ ήρθε ισοπαλία, 58- 58. Ηταν κυριολεκτικά ντέρμπι ανάμεσα στην ομάδα μπάσκετ της Ν.Δ. και αυτήν των αυτοδιοικητικών. Στο παρκέ ρίχτηκαν οι βουλευτές Κώστας Κυρανάκης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Γιάννης Μελάς, Στάθης Κωνσταντινίδης, Μάξιμος Σενετάκης, Φώντας Μπαραλιάκος και ο παλιός διεθνής και άσος της ΑΕΚ, ο ποδοσφαιριστής Ακης Ζήκος. Οι ψηλοί έπαιξαν κάτω από την μπασκέτα πολύ σκληρά, ενώ οι Κυρανάκης και Σενετάκης περιφέρεια και κέντρο. Το παιχνίδι προχωρούσε πόντο-πόντο απέναντι στους δημάρχους και αντιδημάρχους, πολλοί από τους οποίους ήταν παλαίμαχοι μπασκετμπολίστες.

Το μίνι τουρνουά, που διοργάνωσε ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, έγινε με αφορμή τα εγκαίνια του γηπέδου μπάσκετ της πόλης. Βουλευτές και δήμαρχοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για τους Γαλατσιώτες, που είχαν συγκεντρωθεί για να απολαύσουν έναν διαφορετικό αγώνα μπάσκετ. Ο νικητής θα έπαιζε στην επόμενη φάση με την ομάδα του Γιώργου Καραγκούνη, αλλά μετά από αυτό το ντέρμπι το τουρνουά ολοκληρώθηκε. Σε κάθε περίπτωση, μαθαίνω ότι οι προπονήσεις των «γαλάζιων» βουλευτών θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, καθώς χρειάζονται καλή φυσική κατάσταση για τον τελικό αγώνα... των εκλογών.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 2/7.