Θα θυμάστε παλιά τις ουζοσυνάξεις που διοργάνωναν οι πολιτικοί. Επρόκειτο για μαζώξεις βουλευτών, στις οποίες συμμετείχαν δημοσιογράφοι, όπου μεταξύ τυρού και αχλαδίου ανταλλάσσονταν οι πληροφορίες των ημερών. Συνήθως, δε, οι πολιτικοί καλούσαν σε γεύμα όταν είχαν κάτι να πουν και να δηλώσουν, ενώ οι συναντήσεις πάντα συνοδεύονταν από φαγητό και ποτό.

Οι συνάξεις κόπηκαν μαχαίρι την περίοδο της πανδημίας υπό τον φόβο της διασποράς του ιού, αλλά φαίνεται ότι επανέρχονται δριμύτερες. Λίγο το σενάριο των εκλογών, λίγο η έλλειψη της διά ζώσης επαφής για πολύ καιρό, οι συναντήσεις ξεκίνησαν και πάλι και ήταν αλλεπάλληλες.

Μόνο αυτές τις ημέρες, τρεις βουλευτές της Ν.Δ. Θεσσαλονίκης τα είπαν με τους δημοσιογράφους της πόλης… Την αρχή έκανε η Αννα Ευθυμίου, που κάλεσε δημοσιογράφους στην Πλατεία Θεάτρου, όπου υπό τη συνοδεία λευκού κρασιού και μοσχαρίσιου κρέατος διεμήνυσε ότι στην πολιτική ήρθε για να μείνει.

Ακολούθησε ο Δημήτρης Κούβελας. Ο «γαλάζιος» βουλευτής διοργάνωσε το δικό του δείπνο στο «Garcon», όπου πρόσφερε κόκκινο κρασί, μπύρα και καναπεδάκια, ενώ σε πολιτικό επίπεδο άσκησε κριτική στον υπουργό Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση του ΟΑΣΘ και στον Κυριάκο Πιερρακάκη για τις καθυστερήσεις στο Κτηματολόγιο.

Τελευταίος βουλευτής που διοργάνωσε τραπέζι για τους δημοσιογράφους ήταν ο Θόδωρος Καράογλου, στο παραλιακό «Kitchen Bar». Εκεί ο «γαλάζιος» βουλευτής προέβλεψε ότι οι εκλογές θα πάνε για το 2023, γιατί, όπως εκτίμησε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι θεσμικός παίκτης και θα τηρήσει την τετραετία, ενώ ανακοίνωσε και τα ευχάριστα νέα που αφορούν τον γάμο του γιου του, Γιώργου, ο οποίος θα ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας το Σαββατοκύριακο των εγκαινίων της ΔΕΘ, τον Σεπτέμβριο. Θα είναι και αυτό ένα είδος προεκλογικής εκστρατείας.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 25/6