Σε αντίθεση µε την περιρρέουσα ατµόσφαιρα σχετικά µε τις ακριβείς προθέσεις του Κώστα Καραµανλή, ο έτερος πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς διαµηνύει στους πολιτικούς του φίλους ότι ο ίδιος ουδέποτε σκέφτηκε το σενάριο να µη συµπεριληφθεί εκ νέου στο ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στη Μεσσηνία.

Μάλιστα, εντέχνως έχει φροντίσει να στείλει το µήνυµα και στο Μαξίµου, σε µια προσπάθεια να κόψει κάθε σχετική συζήτηση. Βλέπετε, σε αντίθεση µε τον προκάτοχό του στην ηγεσία της Ν.Δ., εκείνος έχει καταστήσει σαφές ότι επιθυµεί να είναι πολιτικά ενεργός και να παρεµβαίνει κάθε φορά που κρίνει ότι έχει κάτι να πει. Η πρόθεσή του αυτή καθίσταται ακόµη ισχυρή, από τη στιγµή που, µε φόντο τα Ελληνοτουρκικά, τα εθνικά θέµατα, στα οποία θεωρεί ότι οι απόψεις του είναι κάτι σαν το αλάθητο του Πάπα, βρίσκονται δυναµικά στην επικαιρότητα και είναι, αν µη τι άλλο, ξεκάθαρο ότι θα αποτελέσουν κεντρικό διακύβευµα στην προεκλογική εκστρατεία που έρχεται.

Το ερώτηµα είναι αν, ενόψει εκλογών, ο Αντώνης Σαµαράς θα επιλέξει να συνεχίζει να αµφισβητεί την κεντρική κυβερνητική γραµµή και να ανησυχεί για το δεξιό προφίλ του κυβερνώντος κόµµατος µπροστά σε µια µάχη που θα κριθεί δίχως αµφιβολία στον χώρο του Κέντρου.

Ο Καραµανλής, είτε συµφωνεί είτε διαφωνεί κανείς µε αυτά που είπε στις κυρίες της Παναθηναϊκής και στο λοιπό ακροατήριο πριν από λίγο καιρό, επέλεξε να µιλήσει εθνικά και ενωτικά, παραπέµποντας µάλλον σε... Πρόεδρο Δηµοκρατίας. Αν, τώρα, ο Μεσσήνιος εξακολουθήσει να επιλέγει λογική και ρητορική παραπονούµενου πολιτευτή Μεσσηνίας, ακόµα και όταν οι κάλπες θα πλησιάζουν, είναι άλλο καπέλο...

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 18/6/2022.