Δυναμική επιστροφή για τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιο Λιβανό, που πήρε τη ρελάνς εκτός έδρας... και εντός ΝΑΤΟ.

Ο κ. Λιβανός, μετά την αναγκαστική παραίτησή του από το υπουργείο των αγροτών, βρισκόταν σε έντονο προβληματισμό για το κατά πόσο η ζημιά που προκλήθηκε στην εικόνα του μετά την αποχώρηση… διορθώνεται ή όχι. Αφοσιωμένος μετά την υπουργική του θητεία στις κοινοβουλευτικές υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ -ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπίας-, έδινε το «παρών» σε κάθε συνάντηση του οργανισμού. Μάλιστα, το έκανε με πολύ πάθος και όρεξη, καλώντας όλους τους βουλευτές των άλλων κομμάτων να συμμετέχουν. Τι τηλεφωνήματα έκανε, τι προσκλήσεις απηύθυνε, τι κυνήγι έριξε για να πείσει τους συναδέλφους του από την αντιπολίτευση να συμμετέχουν στις εργασίες του ΝΑΤΟ.

Η αποστολή για την Κωνσταντινούπολη ήταν ιδιαίτερη, καθώς ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, κατέβασε μαζί του την «Eθνική Ελλάδος» του Κοινοβουλίου. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ήταν το «βαρύ πυροβολικό», από το ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος και από τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλων αποστάσεων… ομιλήτρια, Θεοδώρα Τζάκρη.

Στο team και ο Μανούσος Βολουδάκης από τη Ν.Δ., που, παρά τις διαφωνίες και τις αντιπαραθέσεις που είχε με τον Λιβανό, τα πέρασαν, τα ξέχασαν και επέδειξαν δυνατή ενότητα και αίσθημα εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον κοινό «εχθρό»: τον Χουλουσί Ακάρ, υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, που μετά το στενό μαρκάρισμα της «εθνικής ομάδας» δεν άντεξε και αποχώρησε με τη φράση «Αρκετούς Ελληνες άκουσα».

Οπως έλεγαν έμπειροι κοινοβουλευτικοί, οι καλύτερες φιλίες γεννιούνται από τις μεγάλες διαφωνίες.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 18/6