Το φεστιβάλ της υπερηφάνειας επιστρέφει στους δρόμους της Αθήνας, με κεντρικό σύνθημα φέτος το «Άνευ Όρων». Το Athens Pride κορυφώνεται, όπως πάντα, με την παρέλαση σήμερα στην πλατεία Συντάγματος,

Και φέτος, όπως και κάθε χρονιά, παρόντες ήταν πολιτικά στελέχη και υπουργοί. Από την κυβέρνηση το παρών έδωσαν στο Σύνταγμα, ο Άκης Σκέρτσος, ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Άλεξ Πατέλης και η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σκέρτσος: Σημαντική η αποδοχή και η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+

«Κανείς δεν πρέπει να ντρέπεται, να κρύβεται ή να φοβάται για αυτό που είναι ή για όσα νιώθει», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, σε ανάρτησή του στα social media, με αφορμή το Athens Pride.

Ο κ. Σκέρτος συνέχισε: «Χάρη στο pride μαθαίνουμε αυτό ακριβώς: πόσο σημαντική είναι δηλαδή η αποδοχή αλλά και η ορατότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ φίλων, συγγενών και συναδέλφων μας για να φτάσουμε σε μια κοινωνία πιο συνεκτική χωρίς αποκλεισμούς».

«Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση αλλά και το σχέδιο για να το πετύχουμε. Ήδη μέσα σε λιγότερο από 12 μήνες από την σύνταξη της εθνικής στρατηγικής για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+ υπό τον καθηγητή Σισιλιάνο, έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται 14 από τις προτάσεις της. Και συνεχίζουμε… Μέχρι η χώρα μας να γίνει ο τόπος που ο καθένας και η καθεμιά θα είναι σε θέση να πετύχει όσα ονειρεύεται και μπορεί», πρόσθεσε.