Το παρακάτω ρεπορτάζ είναι ένας συνδυασμός μυθοπλασίας και πραγματικών γεγονότων. Και αυτό διότι μεταξύ σοβαρού και αστείου κάποιοι λένε στον Αλ. Τσίπρα πως, αν τελικά δεν δρομολογήσει το «κλείσιμο» της «Αυγής», τότε να προχωρήσει σε αντικατάσταση της «διευθυντικής» ομάδας και στη θέση του Αγγ. Τσέκερη να τοποθετήσει τον Ν. Καρανίκα, που είναι πιο τσαχπίνης στα δημοσιογραφικά και θα μπορεί να κρατάει την εφημερίδα στη γραμμή της κομματικής ορθοδοξίας.

Δηλαδή, να μην την πέφτει στον Π. Πολάκη ή στην Ελ. Μενεγάκη, που τόσο θαυμάζει. Πάντως, ο μόνος που θα μπορούσε να προωθήσει μια τόσο σατανική ιδέα είναι ο Θ. Καρτερός, ο οποίος έχει πάρει ανάποδες με τον διευθυντή της «Αυγής», Αγγ. Τσέκερη, γιατί ο τελευταίος δεν τον «άκουγε» για το πώς θα πρέπει να στήσει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας, αλλά και επειδή για μια περίοδο τα άρθρα που έστελνε στην «Αυγή» τα καταχώνιαζε στις τελευταίες σελίδες.

Μεγάλη κόντρα

Βέβαια, ο λόγος που ο Τσέκερης μισεί θανάσιμα τον Καρτερό είναι άλλος. Έχουν προηγούμενα από την περίοδο που ο Θ. Καρτερός ανέλαβε προϊστάμενος του γραφείου Τύπου του Μεγάρου Μαξίμου, επί πρωθυπουργίας Αλ. Τσίπρα, και για να ξεφορτωθεί τον Αγγ. Τσέκερη, που επίσης ήταν στην ίδια «διεύθυνση», έπεισε τον Αλ. Τσίπρα να τον «μετακινήσει» στην «Αυγή».

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Ιουνίου 2022.