Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκεται εσχάτως η μυθική περιουσία που άφησε πίσω του ο Γιώργος Τράγκας, που έφυγε από τη ζωή στις 14 Δεκεμβρίου 2021 στο νοσοκομείο «Σωτηρία», μετά από σκληρή «μάχη» με τον κοροναϊό.

Τα τελευταία 24ωρα τα δύο παιδιά του δημοσιογράφου φαίνεται ότι ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους σχετικά με την πολυσυζητημένη κληρονομιά. Ο δευτερότοκος γιός του Τράγκα, Φρέντυ, ανακοίνωσε χθες, Τρίτη 7 Ιουνίου, την αποποίηση της κληρονομιάς πολλών εκατομμυρίων ευρώ και ο δικηγόρος του, Θέμης Σοφός τόνισε στον ΑΝΤ1 ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στις επαγγελματικές δραστηριότητες του πατέρα του. «Δεν συνεργάστηκαν ποτέ, δεν δούλεψαν ποτέ μαζί και ο Φρέντυ Τράγκας είναι μισθωτός και εργαζόταν διαρκώς σε άλλη εταιρεία», τόνισε μεταξύ άλλων.

«Τον φοβίζει»

«Το άγνωστο τον φοβίζει και δεν ήθελε να μπει σε μια, κατά την πιθανολόγησή μας, μακροχρόνια έρευνα σε βάρος του, με όποιο κόστος μπορεί να είχε αυτό για το όνομα του, το οικογενειακό και επαγγελματικό του περιβάλλον», σημείωσε ο κ. Σοφός για τους λόγους της αποποίησης κληρονομιάς, δεδομένου πως οι Αρχές ερευνούν κατά πόσον αποκτήθηκε νόμιμα η μεγάλη περιουσία.

«Για τον Φρέντυ Τράγκα δεν είναι πάνω απ’  όλα το χρήμα», είπε ο Θέμης Σοφός και συμπλήρωσε πως «αυτό που συνετέλεσε ήταν η έλλειψη της γνώσης για τον τρόπο απόκτησης των περιουσιακών στοιχείων και άλλες περιστάσεις. Ήταν ένα περιβάλλον που δεν συνετέλεσε σε μια ειρηνική διευθέτηση και συζήτηση, ήταν δυσχερές για την αντίληψη του εντολέα μου, που έχει μια καθημερινότητα και έναν μισθό, μια διαφορετική περίσταση από τους άλλους κληρονόμους».

«Διαφωνίες»

Τόνισε επίσης ότι «υπήρξε μια σειρά διαφωνιών, αλλά δεν θέλω να αναφέρω οτιδήποτε για τους άλλους κληρονόμους ή να υπάρξει κάτι επιβαρυντικό σε βάρος τους. Ο Φρέντυ αποποιείται οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο από την κληρονομιά του πατέρα του. Εάν ολοκληρωθεί η έρευνα και υπάρξει περιουσιακό στοιχείο που έχει αποποιηθεί ο Φρέντυ Τράγκας, αυτό θα επαυξήσει το μερίδιο του αδελφού του, δεν πηγαίνει κάποιο μερίδιο στη χήρα του Γιώργου Τράγκα, την κ. Καρρά. Εάν αποποιηθεί και ο αδελφός του, επάγεται η κληρονομιά στον γιο του αδελφού του».


«Η κορύφωση της έκπληξης του Φρέντυ Τράγκα, ήταν όταν με πρωτοβουλία μας μεταβήκαμε στο Μονακό και διαπιστώσαμε πως υπήρχε ήδη διαθήκη και η οποία είχε κατατεθεί, χωρίς να μας έχει πει κάποιος το παραμικρό και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαπραγμάτευση με τους άλλους κληρονόμους. Αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που τον οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης» υποστήριξε ο Θέμης Σοφός.

«Ο Φρέντυ Τράγκας δεν γνώριζε πώς αποκτήθηκε η περιουσία του πατέρα του. Ήξερε πως επί πολλά χρόνια ήταν δημοσιογράφος και εκδότης και θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί από αυτήν την ενασχόληση η περιουσία αυτή, θα μπορούσε και όχι. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα το πούμε», κατέληξε ο δικηγόρος.

Αποδοχή

Στον αντίποδα, ο μεγαλύτερος γιος του Γιώργου Τράγκα, Γιάννης, θα αποδεχθεί την κληρονομιά του πατέρα του, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο δικηγόρος Νίκος Αγαπηνός, ο οποίος μίλησε στο Mega. Μεταξύ άλλων, είπε ότι ο Γιώργος Τράγκας βρισκόταν διαρκώς υπό φορολογικό έλεγχο, ενώ ξεκαθάρισε πως ο δημοσιογράφος ήταν πολύ προσεκτικός και δεν φαίνεται ότι είχε κάτι να φοβηθεί για την περιουσία του.

«Ο Γιώργος Τράγκας ήταν ένας από τους συνεχόμενα φορολογικά ελεγχόμενους πολίτες. Προσωπικά τον υπερασπίστηκα σε διάφορες δίκες για διάφορα φορολογικά αδικήματα, που οφείλουμε να πούμε ότι έχει απαλλαγεί αμετακλήτως. Ο φορολογικός έλεγχος στο πρόσωπό του δεν σταμάτησε ποτέ», δήλωσε ο δικηγόρος, ο οποίος αποκάλυψε ότι η περιουσία του Γιώργου Τράγκα υπολογίζεται στα 25 εκατομμύρια ευρώ.