Άκουσε, σημείωσε και δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την παρουσία του στο Ρέθυμνο, όπου περιόδευσε με κλιμάκιο βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής, αποκλείοντας μεν το ενδεχόμενο οριζόντιας μείωσης των φόρων στα καύσιμα, αλλά για τις τιμές των τροφίμων υπογράμμισε πως η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης του ΦΠΑ.

Ο υπουργός είχε συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ενώ επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου ομάδες υγειονομικών τον υποδέχτηκαν με πανό και συνθήματα. Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, δεσμεύτηκε να στηρίξει το νοσοκομείο και για την ενεργειακή του αναβάθμιση, αλλά και για τη δημιουργία της νέας πτέρυγας, απαντώντας στους διαμαρτυρόμενους πως «κάποιοι δεν έχουν λόγο ύπαρξης εάν δεν διαμαρτύρονται» και προσθέτοντας πως «δεν χρειάζεται κάποιος να φωνάξει σε μένα για να κάνω το καθήκον μου».

Νωρίτερα ο υπουργός περιηγήθηκε σε εγκαταστάσεις αλλαντοβιομηχανίας, ενώ στη συνέχεια βρέθηκε στον χώρο όπου θα κατασκευαστεί το αλιευτικό καταφύγιο στη Σκαλέτα, στο εργοτάξιο του 16ου Δημοτικού Σχολείου στον Τίμιο Σταυρό, ενώ είχε επαφές και με τον νέο μητροπολίτη Ρεθύμνου.

Ο κ. Γεωργιάδης βρέθηκε και στο Επιμελητήριο Ρεθύμνης, με τον πρόεδρό του, Γεώργιο Γιακουμάκη, να τον καλωσορίζει με τοπικές εκδόσεις και προϊόντα, αλλά και με ένα υπόμνημα ζητημάτων για την τοπική ανάπτυξη και τις ανάγκες του Επιμελητηρίου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 4/6