Έπεσε στο μάτι μου η δημοσκόπηση της GPO την ώρα που την ετοίμαζε ο «Φασιανός» (αναφέρομαι στον αείμνηστο ζωγράφο) των «Παραπολιτικών», που δεν είναι άλλος από τον Αγαπάκη. Αυτός ζωγραφίζει τις σελίδες της εφημερίδας. Είδα λοιπόν με μια κλεφτή ματιά το στραπάτσο που έχει υποστεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη.

Μετά άρχισα να παίρνω διάφορα τηλέφωνα, για να μπορέσω να καταλάβω τι συνέβη και άλλαξε (σχεδόν) άρδην το σκηνικό για τον Τσίπρα και το κόμμα του. Δύο οι λόγοι. Ο ένας είναι προφανής και συνδέεται με τη δυναμική που αναπτύσσει (απολύτως λογικό) σε επίπεδο Κρήτης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο άλλος, που δεν είναι και τόσο προφανής, έχει να κάνει με την εμφανή αποστασιοποίηση του δημοφιλούς (όπως προκύπτει και από τη σημερινή δημοσκόπηση) περιφερειάρχη Αρναουτάκη.

Για όσους γνωρίζουν τα της Κρήτης, ο τελευταίος, αν και διακριτικός, έβαλε γερή πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τα προηγούμενα χρόνια. Με την εκλογή Ανδρουλάκη, επέστρεψε κανονικά και με τον νόμο στο «μαντρί» του, με αποτέλεσμα σε επίπεδο νησιού να παίζει όλο το παιχνίδι ο αποκρουστικός (πολιτικά πάντα!) Πολάκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» στις 4/6