Για το ταξίδι του Κυριάκου  Πιερρακάκη στις ΗΠΑ και τις συνομιλίες που είχε εκεί με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάινεν, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Τι γράφει το big mouth

-Επέστρεψε χθες από το ταξίδι που πραγματοποίησε στις ΗΠΑ ο υπουργός Πιερρακάκης, όπου έχει συνομιλίες με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και στελέχη μεγάλων επιχειρηματικών και επενδυτικών «παικτών».

Προσωπικά δεν ξέρω άλλον Έλληνα υπουργό να έχει κληθεί να κάνει όχι απλά συζήτηση επί ενός θέματος, αλλά αναλυτική παρουσίαση της στρατηγικής της κυβέρνησης Μητσοτάκη για συγκεκριμένο τομέα στο Λευκό Οίκο. Η αντιμετώπιση της Ελλάδας ως διεθνές case study συνιστά μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με όσα έχουμε συνηθίσει εδώ και δεκαετίες και έρχεται ως φυσική συνέχεια της σπουδαίας παρουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο πριν από δυο εβδομάδες.

Και αυτό τιμά πρωτίστως τον πρωθυπουργό και τον αρμόδιο υπουργό, αλλά θεμελιώνει και το γιατί η μεταρρύθμιση του ελληνικού κράτους μέσω των ψηφιακών εργαλείων – και ο υπουργός Πιερρακάκης προσωπικά – αποτελούν τα δυνατά χαρτιά του προέδρου Μητσοτάκη στο δρόμο για τις εθνικές εκλογές.

– Με αυτή την ευκαιρία επίσης, ο Πιερρακάκης μίλησε σε εκδήλωση του think tank «New America Foundation» και βρέθηκε στη συνάντηση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι σε όλες τις συναντήσεις η Ελλάδα αναφέρεται ως υπόδειγμα ψηφιακού μετασχηματισμού παγκοσμίως, για την απόσταση που κατάφερε να καλύψει μέσα σε τρία χρόνια.

Από τον Γενικό Διευθυντή Τεχνολογίας και Εθνικής Ασφάλειας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Tarun Chhabra και την επικεφαλής του Γραφείου Πληροφοριών της αμερικανικής κυβέρνησης Clare Martorana μέχρι στελέχη εταιρειών τεχνολογίας, όλοι καταλήγουν στο ίδιο συμπέρασμα: ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Ελλάδας αποτελεί διεθνές case study. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πηγές μου, σύντομα θα έχουμε ακόμα στενότερη συνεργασία μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας σε ζητήματα ψηφιακού μετασχηματισμού, αλλά και ανακοινώσεις για νέες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας.