Με οδηγό το πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες βάσει του οποίου προχώρησε η δέσμευση της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, θα συνεχιστεί η έρευνα για τη διαθήκη του δημοσιογράφου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει περάσει πλέον στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα, Χρήστου Μπαρδάκα ο οποίος θα «τρέξει» το ποινικό της σκέλος της έρευνας.

Το επόμενο διάστημα πάντως αναμένεται η κλήση των εμπλεκομένων και ανάλογα με τις απαντήσεις τους, θα αποφασιστεί αν θα υπάρξουν και περεταίρω βήματα με απαγγελία κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και του αδικαιολόγητου πλουτισμού.

Οι συγγενείς του Γιώργου Τράγκα εξετάζουν το ενδεχόμενο να ασκήσουν όλα τα ένδικα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους βάσει νόμου με στόχο να ανατρέψουν την απόφαση για δέσμευση της περιουσίας του δημοσιογράφου.

Ακίνητα και οι καταθέσεις

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, που μέχρι τώρα έχει γίνει γνωστή, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Επιπλέον, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν. Παράλληλα, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι βρέθηκαν ακόμη και ράβδοι χρυσού, που φέρεται να είχε στην κατοχή του ο εκλιπών.

Διάταξη δέσμευσης

Μετά την ολοκλήρωση του πορίσματος για τον τρόπο απόκτησης της περιουσίας του Γιώργου Τράγκα, η διάταξη δέσμευσης διαβιβάστηκε αυθημερόν στην Οικονομική Εισαγγελία.

Βασική εμπλοκή στην υπόθεση απόκτησης της μυθώδους περιουσίας του αποβιώσαντος δημοσιογράφου φέρεται να έχουν τέσσερα πρόσωπα.