Μια νέα κατάσταση καταγράφεται στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. της Θεσσαλονίκης ύστερα από το Συνέδριο της περασμένης Κυριακής και την εκλογή της νέας Κ.Ε. του κόμματος. Σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί στο προηγούμενο κομματικό όργανο, όπου κυριαρχούσαν οι «γεννηματικοί» και οι φίλοι του Γιώργου Παπανδρέου, τώρα το τοπίο δείχνει εμφανώς αλλαγμένο.

Η κυριαρχία των φίλων του Νίκου Ανδρουλάκη και στην Κεντρική Μακεδονία είναι σχεδόν απόλυτη, ενώ ένα δεύτερο χαρακτηριστικό της νέας σύνθεσης της Κ.Ε. είναι η μεγάλη ανανέωση. Παρ’ όλα αυτά, οι «παπανδρεϊκοί» πέτυχαν να εκλέξουν σε σχετικά υψηλές θέσεις τους εκπροσώπους τους. Αυτό συνέβη με τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, που αναδείχθηκε πρώτος και με διαφορά στη σταυροδοσία από τη Βόρεια Ελλάδα, καταλαμβάνοντας τελικά την 9η θέση πανελλαδικά, με 808 ψήφους.

Πολύ πιο πίσω, ο Γιώργος Τρελλόπουλος (46ος) και ο Μιχάλης Πάππου (και αυτός από τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών) στην 48η θέση, που θεωρούνται «παπανδρεϊκοί», ενώ από τις Συκιές κατάγεται και ο επόμενος, ο Αντώνης Σαουλίδης (βγήκε 62ος), ο οποίος θεωρείται εκ των στενών φίλων του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. και τον οποίο πολλοί περίμεναν πιο ψηλά στη σταυροδοσία, καθώς θα διεκδικήσει και βουλευτική εκλογή.

Στην 67η θέση βρίσκεται ο πολιτευτής Νίκος Ξυλούρης, ενώ ο Χάρης Μελίδης στην 71η, κλείνοντας τον κύκλο των πρώτων από τη Θεσσαλονίκη. Εκλέχθηκαν ακόμα οι Γιάννης Κυανίδης (γραμματέας της Νομαρχιακής της Β’), Νικήτας Φραγκισκάκης (στενός πολιτικός φίλος του Νίκου Ανδρουλάκη), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης (πρώην πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, παλιός «γεννηματικός» και νυν κοντά στον Νίκο Ανδρουλάκη), Λευτέρης Τζιόλας (πρώην υφυπουργός και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), Σαράντης Μονοπόρτης, Κώστας Πετρίδης και Νίκος Σδούγγος. Επίσης εκλέχθηκαν ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, που επιστρέφει και επίσημα στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ., και από τις γυναίκες οι Πέννυ Δαλαμπούρα («ανδρουλακική» και υποψήφια βουλευτής), Δήμητρα Φαντίδου, Κατερίνα Μπασδέκη, Ελενα Τριανταφυλλίδου, Αναστασία Γεωργιάδου και Γιάννα Παναγοπούλου.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ''Secret'' της εφημρίδας «Παραπολιτικά» στις 28/5