Στην αποψινή ομιλία του Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής, που θα περιστραφεί στις μεγάλες προκλήσεις της χώρας, μας ενημερώνει η στήλη big mouth του powergame.gr.

Μάλιστα σημειώνεται πως αναμένεται να βρεθούν αρκετά κυβερνητικά στελέχη

Τι γράφει το big mouth

Όσοι έχετε προγραμματίσει να κινηθείτε σήμερα πέριξ του Μεγάρου Μουσικής, καλό θα ήταν να το αποφύγετε.

Το επισημαίνω εγκαίρως, γιατί αν κρίνω από την κινητοποίηση που έχουν κάνει οι καραμανλικοί ανά την Αττική, προβλέπω κοσμοσυρροή στην εκδήλωση της «Παναθηναϊκής», στην οποία θα σπάσει την σιωπή του ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Και τι σιωπή. Από τις λίγες.

Επειδή δεν είναι λίγο πράγμα να σπάει η σιωπή του προέδρου της καρδιάς πολλών Νεοδημοκρατών, αναγκάστηκα να κάνω ένα ρεπορτάζ επί του θέματος. Όχι σαν αυτά του ανεπανάληπτου επί των καραμανλικών Μανώλη Κοττάκη. Άλλωστε, και να το προσπαθήσω, είναι δύσκολο να καταφέρω να φτάσω το δημοσιογραφικό μέγεθος του ανδρός. Παρόλα αυτά, κάτι μάζεψα. Η ομιλία του Καραμανλή θα περιστραφεί στις μεγάλες προκλήσεις της χώρας, ενώ θα κάνει ιδιαίτερη μνεία και στα εθνικά.

Όπως μαθαίνω, στο δεύτερο πεδίο θα επικροτήσει, σε αντίθεση με αυτό που έκανε ο Σαμαράς, την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση του προέδρου Κυριάκου, στρατηγική στα εθνικά θέματα. Με απλά λόγια, θα βάλει πλάτη, αδειάζοντας εμμέσως τον πρώην πρωθυπουργό. Από το ρεπορτάζ, μου προκύπτουν και κάτι άλλα, που έχουν να κάνουν με το ρόλο της Ευρώπης στην κρίση. Γενικώς, η ομιλία του Καραμανλή θα είναι κάτι σαν αυτές που εκφωνούν οι εκάστοτε πρόεδροι της Δημοκρατίας. Δηλαδή, σαν να λέμε ότι φτιάχνουμε σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.

! Στην αποψινή ομιλία του Καραμανλή στο Μέγαρο Μουσικής αναμένεται να βρεθούν αρκετά κυβερνητικά στελέχη. Να φανταστείτε ότι ο ξάδερφός του Κώστας ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στο εξωτερικό, προκειμένου να τιμήσει με την παρουσία του τον πρώην πρωθυπουργό.

Ωστόσο, θα εκπροσωπηθεί και επισήμως η κυβέρνηση, αφού όπως ενημερώθηκα από επίσημο Δελτίο Τύπου, ο πρωθυπουργός θα εκπροσωπηθεί στην ομιλία του Καραμανλή από τον αντιπρόεδρό του Παναγιώτη Πικραμμένο. Φυσικά, δεν σας κρύβω ότι δεν κατανοώ την σκοπιμότητα της έκδοσης Δελτίου Τύπου, μέσω του οποίου, γίνεται γνωστό ότι ένας κυβερνητικός αξιωματούχους (και δη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης) θα παρευρεθεί για παράδειγμα σε ένα μνημόσυνο. Και για να μην παρεξηγηθώ, το μνημόσυνο το αναφέρω ως παράδειγμα, αφού η εκδήλωση της «Παναθηναϊκής» είναι μια πραγματική γιορτή!