Κυκλοφορεί τις τελευταίες ηµέρες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ η πληροφορία ότι ο Κώστας Σηµίτης έχει προχωρήσει σε ένα είδος συµφωνίας µε τον Νίκο Ανδρουλάκη, που περιλαµβάνει τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού, αλλά και την αξιοποίηση από τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κάποιων στελεχών που διατηρούν φιλικές πολιτικές σχέσεις µε τον πρώτο.

Οι «Σηµιτοφύλακες» λέγεται ότι είναι ο Νίκος Χριστοδουλάκης και ο Πέτρος Ευθυµίου. Ο πρώτος, ο οποίος είναι καθηγητής Οικονοµικών, έχει αναλάβει εδώ και λίγο καιρό επικεφαλής στο Ινστιτούτο Σοσιαλδηµοκρατίας «In Social», το οποίο ουσιαστικά αποτελεί «εργαστήριο πολιτικής» για τον συγκεκριµένο χώρο.

Έκπληξη

Ο Πέτρος Ευθυµίου, που είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τοποθετήθηκε πρόεδρος του πρόσφατου Συνεδρίου, µια απόφαση που εξέπληξε πολλούς, αλλά όχι εκείνους που ξέρουν το άτυπο deal Ανδρουλάκη - Σηµίτη.

Σε ό,τι αφορά την άποψη Σηµίτη για τον κ. Ανδρουλάκη, ο πρώην πρωθυπουργός θεωρεί είναι άριστος στα οργανωτικά, κάτι στο οποίο χωλαίνει εδώ και χρόνια το κόµµα, αλλά θέλει ενίσχυση στην παραγωγή πολιτικού περιεχοµένου. Ο ίδιος, πάντως, δείχνει να θέλει να βοηθήσει στον βαθµό που µπορεί.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 28 Μαΐου 2022.