Πρόσωπο για να βρεθεί απέναντι στον Πατούλη ψάχνουν σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αφού η Περιφέρεια Αττικής είναι ένα μεγάλο μαγαζί με έντονη πολιτική σηματοδότηση.

Με δεδομένο ότι ο Ανδρουλάκης δεν θέλει ούτε να ακούει για τον Σγουρό, είναι λογικό να έχει ξεκινήσει η σχετική έρευνα. Το αυτό επιχειρεί και ο έτερος ένοικος της κεντροαριστερής πολυκατοικίας, Αλέξης Τσίπρας. Από την έρευνα δεν έχουν προκύψει και πολλά. Γι’ αυτό πρωτίστως ο πρόεδρος Νίκος και δευτερευόντως ο αρχηγός Αλέξης καλοβλέπουν την ιδέα να στηρίξουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του δημάρχου Περιστεριού, Ανδρέα Παχατουρίδη.

Δεν το έχει αποκαλύψει

Θα με ρωτήσετε τώρα: Γιατί θα είναι υποψήφιος ο Παχατουρίδης; Έτσι μαθαίνω, αν και ακόμη δεν το έχει «αποκαλύψει» το «πιτσουνάκι» του Διαδικτύου. Αυτός ο τύπος που, ακόμα και στην τουαλέτα να πάει ο δήμαρχος στο Περιστέρι, σπεύδει να ενημερώσει τα εκατομμύρια των αναγνωστών του. Ανεξάρτητα όμως από το τι θα κάνει το «πιτσουνάκι», από αξιόπιστη (σχετικά) πηγή μαθαίνω ότι ο Παχατουρίδης σκέφτεται σοβαρά να συγκροτήσει μια ομάδα για να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής.

Σε ρόλο «κόουτς»

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές δεν αποκλείουν στο τέλος να μην ηγηθεί ο ίδιος της ομάδας και απλώς να την κοουτσάρει. Επίσης, μαθαίνω από τους ίδιους ότι ο δήμαρχος βρίσκεται σε επαφή και με ορισμένους (όχι λίγους) εντός Ν.Δ. Γενικώς διακρίνω μια κινητικότητα το τελευταίο διάστημα, που έχει ως στόχο να ανακαλυφθεί το αντίπαλο δέος απέναντι στον Πατούλη. Το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο, αφού ο περιφερειάρχης Γιώργος έχει καταφέρει από μόνος του να δημιουργήσει αντίπαλο δέος στον εαυτό του.

*Δημοσιεύτηκε στα Παραπολιτικά στις 28 Μαΐου 2022.