Σε γνωστό εστιατόριο της Αθήνας έγινε ένα...αμφιλεγόμενο τραπέζι, του οποίου οικοδεσπότης ήταν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης.

Ο Περιφερειάρχης είχε καλέσει βουλευτές απ’όλα τα κόμματα προκειμένου να δοκιμάσουν εδέσματα επ’αφορμή της προώθησης της γαστρονομικής παράδοσης της Λέσβου, με τον Βασίλη Κικίλια να βρίσκεται ασφαλώς λόγω και της ιδιότητάς του ως υπουργός Τουρισμού στο τραπέζι.

Όμως, το αξιοπερίεργο ήταν πως ο περιφερειάρχης είχε καλέσει και τον Τούρκο πρέσβη να βρεθεί στην εκδήλωση, σε μία χρονικά -τουλάχιστον κακή- συγκυρία. Την ημέρα που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έστελνε τα δικά του μηνύματα προς την Άγκυρα και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του συνέχιζε τις προκλήσεις για αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών, ο κ. Μουτζούρης πραγματοποιούσε το δείπνο με τον Τούρκο πρέσβη, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.



Μάλιστα, στη σελίδα της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου δεν αναφέρει πουθενά τον εν λόγω πρέσβη, παρά μόνο τους παριστάμενους αντιπροσώπους «της Ολλανδίας, της Κίνας, της Βουλγαρίας, Ιαπωνίας, Ινδίας, της Αυστραλίας και Βιετνάμ».

Ομολογουμένως, οι γαλάζιοι βουλευτές ήρθαν σε αμηχανία με το συμβάν, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που τα εθνικά θέματα «καίνε».