Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ήταν σε μεγάλα κέφια την εβδομάδα που πέρασε. Ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο που ήδη ενοχλεί πολλούς της αντιπολίτευσης, και όχι μόνο. Πρόκειται για το σύστημα bonus, που θα εφαρμοστεί στο Δημόσιο, για να προχωρήσουν γρήγορα, όπως υποστηρίζει το Εσωτερικών, κρίσιμα projects και υποθέσεις.

Ο υπουργός, σε πολυπληθές πηγαδάκι βουλευτών, μαζί με μετακλητούς υπαλλήλους που τον ρώτησαν εάν και η κατηγορία τους θα ενταχθεί στο μοντέλο bonus, απάντησε αρνητικά. «Δεν θα δώσω σε όλους. Σκέφτομαι να δώσω bonus, αλλά δεν θα το πάρουν όλοι οριζοντίως. Θα εφαρμοστεί σε κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου και σε κάποιες όχι! Γιατί, αλλιώς, δεν θα είναι bonus, θα είναι επίδομα!», συμπλήρωσε ο Μ. Βορίδης και συνέχισε: «Θα το πάμε στη λογική των κινήτρων και των στόχων που θα πρέπει να πιάνουν οι υπηρεσίες και οι υπάλληλοι».

Στο διπλανό τραπέζι του Εντευκτηρίου «έκαναν ταμείο» των αποτελεσμάτων της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ο πρώτος σε προτίμηση, Κώστας Ζαχαριάδης, και ο 25ος, Πάνος Σκουρλέτης. Ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας για το θέμα του bonus στο Δημόσιο, γύρισε προς το μέρος τους και είπε: «Αν θέλετε επίδομα, πηγαίνετε στους άλλους. Από εμάς δεν θα το δείτε!», δείχνοντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Η «γαλάζια» παρέα έσκασε στα γέλια με το σχόλιο του υπουργού Εσωτερικών.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 21/5