Τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ, Τζόρτζ Τσούνη δέχθηκε στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Σήμερα η Ελλάδα είναι παράγοντας σταθερότητας στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά και μία χώρα που δέχεται απειλές από την Τουρκία οι οποίες πρέπει να πάρουν τέρμα δεν δικαιούται καμιά χώρα να δημιουργεί κρίση μέσα στην κρίση του πολέμου της Ρωσίας. Ο ρόλος μας δεν είναι να πολεμούμε όπως μας αναγκάζει ο Πούτιν αλλά να συνεργαζόμαστε», ανέφερε ο κ.Τασούλας.



«Οι σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ στο σημαντικότερο επίπεδο» τόνισε ο κ. Τσούνης. Το ελληνικό και το αμερικανικό παράδειγμα υπό το πρίσμα της δημοκρατίας και των δημοκρατικών αρχών είναι το σημαντικότερο. Είχαμε μια υπέροχη εβδομάδα για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις είχαν ένα σημαντικό προνόμιο την προηγούμενη εβδομάδα. Είχα την τύχη να βρίσκομαι στον Κογκρέσο και να ακούσω την ιστορική ομιλία του πρωθυπουργού».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δώρισε στον επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΉΠΑ, ένα αναμνηστικό μετάλλιο που βγήκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και αναπαριστά τις ιστορικες επεκτάσεις της Ελλάδος μετά τους βαλκανικούς πολέμους.



«Δείχνει την αποφασιστικότητα της Ελλάδας αλλά και τη θέληση της να ζήσει ειρηνικά με όλους τους λαούς», τόνισε ο Κώστας Τασούλας. «Τιμή μου που είμαι μαζί σας κ. Πρόεδρε», είπε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα «Η Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν μια θέρμη σχέση. Οι χώρες μας έχουν μια σχέση πολύ σημαντική».

Μάλιστα ο νέος πρέσβης κάλεσε τον κ. Τασούλα στην Ναύπακτο από όπου κατάγεται και πρότεινε να επισκεφθεί τα Γιάννενα την γενέτειρα του προέδρου της Βουλής για να τον ξεναγήσει.