Μια διαφορετική πλευρά του εαυτό του έδειξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης που δεν έχει κρύψει τη λατρεία του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη, απέδειξε για ακόμη μια φορά ότι το κρητικό dna είναι βαθιά ριζωμένο μέσα του. 

ΩΜε αφορμή ένα σχόλιο ακροατή, ότι «όπως σας ακούω και με την προφορά του κ. Ανδρουλάκη, φαντασιώνομαι ότι έχετε μπροστά σας χοχλιούς (σ.σ. σαλιγκάρια), αγκινάρες και τσίπουρα», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ γέλασε, δείχνοντας να λαχταρά ιδιαίτερα τις αγκινάρες με χοχλιούς, ένα παραδοσιακό φαγητό της Κρήτης. Και δεν έχασε την ευκαιρία: «Αν με ακούει κάποιος σύνεδρος από την Κρήτη, να μας τιμήσει φέρνοντας χοχλιούς μπουμπουριστούς με αγκινάρες». Έσπευσε μάλιστα να ενημερώσει για τους τρόπους παρασκευής τους: «Οι χοχλιοί μπουμπουριστοί γίνονται στο τηγάνι, οι κοκκινιστοί στο τσικάλι».

Θυμήθηκε μάλιστα και ένα περιστατικό από τα φοιτητικά του χρόνια: «Το πρώτο δώρο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου, όταν ήρθε να με δει στο πανεπιστήμιο ως πρωτοετή, ήταν ένα κιβώτιο χοχλιούς για να τους μαγειρεύουμε το χειμώνα».

Παραδέχθηκε δε πως, όταν κατεβαίνει στην Κρήτη, παραγγέλνει στη μητέρα του για φαγητό χοχλιούς και γεμιστά.

Όσο για τις μουσικές του προτιμήσεις, αποκάλυψε: «Στο αυτοκίνητο βάζω κρητικά παλιά, μεγάλους καλλιτέχνες που δεν είναι πλέον εν ζωή, όπως ο Μουντάκης, ο Σκορδαλός, ο Κατσουλιέρης».