Παρασκήνιο από την ιστορική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο μας παρουσιάζει η στήλη big mouth του powergame.gr. Μάλιστα από το ρεπορτάζ της στήλης προκύπτει και μια νέα είδηση, αυτή της ενδεχόμενης επίσκεψης Μπάιντεν στην Ελλάδα.

 Τι γράφει το big mouth

 -Πολλές φορές μια εικόνα, αξίζει (όπως λένε και οι Κινέζοι) περισσότερες από χίλιες λέξεις. Αυτό μου ήρθε χθες στο μυαλό βλέποντας τον πρόεδρο Μητσοτάκη, να μιλάει στο βήμα του Αμερικανικού Κογκρέσο. Ομολογουμένως, επρόκειτο για μία ιστορική στιγμή για τη χώρα μας, αφού ήταν η πρώτη φορά που Έλληνας πρωθυπουργός απευθύνει ομιλία σε Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ. Μάλιστα, όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ομιλία του Μητσοτάκη, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για μια καλά προετοιμασμένη παρέμβαση, προσαρμοσμένη απολύτως στην λογική των Αμερικάνων. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, ο πρόεδρος Κυριάκος σήκωσε τόσο ψηλά την ελληνική σημαία, που θα χρειαστούν κάμποσα χρόνια για να φτάσουν στο ένα δέκατο, όσοι Εν Ελλάδι, πουλάνε εθνικισμό και δεν ξέρω τι άλλο στα πανέρια της πατριδοκαπηλίας.

 …Και η επίσκεψη Μπάιντεν στην Αθήνα

Aνάμεσα στα πολλά που είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ήταν και το ενδεχόμενο επίσημης επίσκεψης του πρώτου στην Αθήνα. Όπως μαθαίνω λοιπόν από σχετικά αξιόπιστη πηγή, ο Μπάιντεν όχι μόνον άφησε ορθάνοικτο ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά αν κρίνω από τα όσα έλεγαν οι γνωρίζοντες, δεν αποκλείεται να δούμε τον πλανητάρχη να επισκέπτεται την Ελλάδα πολύ σύντομα. Και όταν λέω σύντομα, εννοώ πριν από τις επόμενες βουλευτικές εκλογές.