Η προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να πείσει τον λαό να προσέλθει στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη νέας ηγεσίας και με τον τρόπο αυτόν να στείλει μήνυμα πολιτικής αλλαγής φαίνεται πως δεν συγκινεί ούτε το εσωκομματικό του ακροατήριο.

Και πιο συγκεκριμένα την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την περίφημη «Ομπρέλα», τα στελέχη της οποίας επέδειξαν τις προηγούμενες ημέρες μια αδιαφορία να στηρίξουν το συγκεκριμένο αφήγημα του Αλ. Τσίπρα, αποφεύγοντας να ενθαρρύνουν τους πολίτες να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής. Αυτό λέγεται «σαμποτάζ» και «λευκή απεργία».

Και εννοείται πως ενόχλησε τον πρόεδρο του κόμματος, ο οποίος μέχρι την Πέμπτη το βράδυ έμπαινε στους λογαριασμούς του Ευκλ. Τσακαλώτου και άλλων στελεχών της «Ομπρέλας» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μήπως και δει κάποια ανάρτησή τους με την οποία να παρακινούν τον κόσμο να συμμετάσχει στη διαδικασία για εκλογή νέου προέδρου και Κ.Ε.

Αν μη τι άλλο, το γεγονός ότι η «Ομπρέλα» δεν υιοθέτησε την πολιτική και επικοινωνιακή προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να συνδέσει τις εσωκομματικές εκλογές με το αίτημα για πολιτική αλλαγή δείχνει πως στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μια «ωραία ατμόσφαιρα».

Η κατάσταση αυτή θυμίζει και την άρνηση των στελεχών της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, πριν από μερικούς μήνες, να ταυτιστούν με το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για πρόωρες εκλογές.

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο Secret των «Παραπολιτικών» στις 14/05/2022