Μια δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει συζητήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έκανε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θανάσης Γλαβίνας, στο Kontra Channel.

Στην ερώτηση της δημοσιογράφου, εάν πρέπει να παρέμβει η αστυνομία στην περίπτωση που οι φοιτητές ενός Πανεπιστημίου ψηφίσουν να κάνουν κατάληψη γιατι υπάρχει θέμα με τα δωρεάν συγγράματα, ο κ. Γλαβίνας είπε πως θα πρέπει η απόφαση των φοιτητών να έχει παρθεί από το σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, σε μια δημοκρατική γενική συνέλευση, στην οποία θα πρέπει έχουν τηρηθεί όλες οι προϋποθέσεις, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι είναι υπέρ των καταλήψεων αν είναι προϊον συλλογικών αποφάσεων. 

Σε ερώτηση επίσης αν η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, έχει συμμετάσχει σε καταλήψεις, ο κ. Γλαβίνας απάντησε «βεβαίως». 

Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι και ο ίδιος προσωπικά στο παρελθόν, όταν συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη του ΠΑΣΟΚ, είχε ψηφίσει υπέρ των καταλήψεων καθώς, όπως επισήμανε, ήταν αποφάσεις που είχαν ληφθεί μέσα από συλλογικές διαδικασίες.

Για την ιστορία, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ υπήρξε σημαίνον στέλεχος της ΠΑΣΠ Κομοτηνής.

Δείτε το βίντεο μετά από το 1:25 και μετά