Με «δώρα» έφτασε στην Κρήτη ο υφυπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Κώτσηρας, ο οποίος έδωσε το «παρών» στο ετήσιο συνέδριο των Ελλήνων δημοσιολόγων στα Χανιά, αποκαλύπτοντας ότι είναι δρομολογημένη η αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Ο ίδιος έδωσε μάλιστα και λεπτομέρειες, λέγοντας ότι προχωρά το έργο του νέου Δικαστικού Μεγάρου Χανίων, μέσω ΣΔΙΤ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που αφορά νέα δικαστικά μέγαρα και στην υπόλοιπη Κρήτη, ενώ, αναφερόμενος στο υπάρχον δικαστικό μέγαρο, που, ως γνωστόν, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, σημείωσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει όποιες παρεμβάσεις απαιτούνται για τη λειτουργική του αναβάθμιση, με ό,τι αυτό θα σημαίνει για την καθημερινότητα των δικαστηρίων.

Ο διαγωνισμός αφορά και την ανάθεση των έργων κατασκευής νέου δικαστικού μεγάρου στο Ηράκλειο και αναβάθμισης του υφιστάμενου στο Ρέθυμνο, όπως ανέφερε ο κ. Κώτσηρας. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό παράθυρο για την αξιοποίηση μέρος του κτιρίου των παλιών δικαστικών φυλακών για τις ανάγκες των δικαστηρίων των Χανίων.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Σεπτέμβριο ανακοινώθηκε ότι τα δικαστικά μέγαρα της Κρήτης περιλαμβάνονται στο πρώτο γκρουπ έργων, ενώ μέσω ΣΔΙΤ προβλέπεται να κατασκευαστούν ή να ανακαινιστούν συνολικά 12 δικαστικά μέγαρα, με προϋπολογισμό 310 εκατομμύρια ευρώ.

Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 7/5