Την πρώτη του εμφάνιση στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε στα Σπάτα και στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας ο Φίλιππος Πάγκαλος. Μετά την αποχώρηση του Αργύρη Παπαστάθη, στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούσαν έναν δημοσιογράφο για να αναλάβει την επικοινωνία με τα ξένα ΜΜΕ και τον βρήκαν στο πρόσωπο του πολύ έμπειρου Φίλιππου Πάγκαλου.

Ο νέος ένοικος του Μαξίμου, με αρμοδιότητα τα διεθνή μίντια, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως ανταποκριτής μεγάλων ξένων μέσων στην Ελλάδα, όπως είναι η Wall Street Journal, το Sky News, το Bloomberg και το Euronews, ενώ έχει και εμπειρία από υπηρεσία σε γραφείο Τύπου, καθώς έχει εργαστεί ως σύμβουλος επικοινωνίας στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αλλά και στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021».

Ξεκίνησε την καριέρα του από την Αγγλία και τους Times του Λονδίνου στα μέσα της δεκαετίας του '80, ενώ λίγα χρόνια αργότερα ήρθε στην Ελλάδα και έκανε καριέρα ως ανταποκριτής ευρωπαϊκών και αμερικανικών εφημερίδων και τηλεοπτικών σταθμών και πλέον στελεχώνει την ομάδα επικοινωνίας και Τύπου του πρωθυπουργού.