Τη δική της ιστοσελίδα έχει πλέον η Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού, που εντατικοποιεί και διευρύνει τη δράση της. Το foresight.gov.gr είναι στον «αέρα» και φιλοξενεί σημαντικές μελέτες και αναλύσεις, ενώ σύντομα αναμένεται με ενδιαφέρον και το πόρισμα από τη διήμερη κλειστή συζήτηση (future lab), με θέμα το μέλλον της ευρωπαϊκής ασφάλειας και συνολικά τις οικονομικές και γεωπολιτικές προεκτάσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

Κεντρικός προσκεκλημένος ήταν ο αξιωματικός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Τζέικ Σωτηριάδης, πρώην επικεφαλής του τμήματος Foresight της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και σήμερα καθηγητής στο National Intelligence University.

Όπως σημειώνουν στο τελευταίο άρθρο που δημοσίευσαν από κοινού ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης και ο Ειδικός Γραμματέας Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού Γιάννης Μαστρογεωργίου, «η απόφαση του Πρωθυπουργού να συστήσει την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού (Foresight) σε άμεση συνάφεια με την Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού, συνιστά εμπράκτως μετατόπιση της αντίληψης του μέλλοντος από χρονικό ορόσημο σε ένα διαφορετικό τρόπο σκέψης. Σκοπός της νέας Ειδικής Γραμματείας δεν είναι να γίνουν προβλέψεις (άλλωστε το μέλλον είναι απρόβλεπτο), αλλά η αλλαγή της νοοτροπίας συλλογισμού και διαμόρφωσης του μέλλοντος. Η καλλιέργεια μίας νέας κουλτούρας και ενός νέου τρόπου σκέψης σχετικά με την «αντίληψη των προσερχομένων» (Φιλόστρατος), ή την αναγνώριση της «μυστικής βοής των πλησιαζόντων γεγονότων» (Καβάφης), μέσα σε μία εποχή ραγδαίων εξελίξεων».