Πολεμικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο επίσημο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά και την απομάκρυνση του τελευταίου του διευθυντή, Νίκου Ξυδάκη, εν μέσω διασταυρούμενων πυρών από υποστηρικτές και πολέμιούς του.

Ο ίδιος σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις λέει πως δεν υπήρχε περίπτωση να αποδεχθεί το αίτημα «άνωθεν» να προχωρήσει σε οικονομικές περικοπές, δηλαδή απολύσεις προσωπικού, έστω και με τη μέθοδο της μη ανανέωσης συμβάσεων που λήγουν τους επόμενους μήνες. Απέναντί του ήταν το δίδυμο Γιάννης Δρόσος και Λευτέρης Αρβανίτης. Ο τελευταίος, ο οποίος είναι από τη Θεσσαλονίκη, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ διετέλεσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ. Στην Κουμουνδούρου τού ανέθεσαν την οικονομική εξυγίανση των κομματικών Μέσων («Στο Κόκκινο», «Αυγή», avgi.gr). Φαινομενικά, αυτός θα «τρέχει» το επόμενο διάστημα το ραδιόφωνο, όμως οι γνωρίζοντες λένε πως πίσω από όλη αυτή την αναταραχή κρύβεται ο Νίκος Σβέρκος, πρώην διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο», τον οποίο διαδέχθηκε ο Νίκος Ξυδάκης.

Πολύ σκληρός κομματικός, κάτι που φαίνεται και στις εμφανίσεις του στα τηλεοπτικά πάνελ, και υπέρμαχος της κομματικής νομιμότητας, ο Νίκος Σβέρκος είδε τον Νίκο Ξυδάκη να τον διαδέχεται και από τότε βρισκόταν διαρκώς απέναντί του, χωρίς να το εκφράζει δημοσίως.

Πλέον έχει πλέον κάθε λόγο να νιώθει «νικητής και τροπαιούχος». Τώρα λέγεται ότι ο κ. Αρβανίτης, πριν από το καλοκαίρι, θα υποχρεωθεί να κάνει αυτό που δεν ήθελε και δεν μπόρεσε ο Νίκος Ξυδάκης: Να μην ανανεώσει τουλάχιστον τέσσερις συμβάσεις συνεργατών του σταθμού. Εργο που από μόνο του δεν θα είναι καθόλου εύκολο, καθώς όποτε έγινε παρόμοια προσπάθεια υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις. Στο πλευρό του Λ. Αρβανίτη θα βρίσκεται ως διευθυντής Ειδήσεων ο Γιάννης Σμυρλάκης.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4