Με πρωτοβουλία του Ντίνου Κόκκινου και του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών, του οποίου ηγείται, τη βοήθεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας και με αφορμή το βιβλίο του δημοσιογράφου Ανδρέα Ανδρουλιδάκη, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στην αγαπημένη του Λάρισα. Γι’ αυτούς που δεν γνωρίζουν, η Λάρισα συνδέθηκε με τον Παυλόπουλο από την εποχή που ο ίδιος την είχε αναλάβει εκλογικά, πριν εκλεγεί ο Κώστας Καραμανλής πρωθυπουργός.

Σε όλα αυτά τα χρόνια οι φιλίες του Παυλόπουλου με τους Λαρισαίους ισχυροποιήθηκαν και απέκτησαν εντελώς προσωπική διάσταση. Εξ ου και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να τον προϋπαντήσουν, με μπροστάρη τον Βασίλη Μπατζηλιώτη, τον «ιστορικό πρόεδρο» της «γαλάζιας» οργάνωσης. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και μίλησε για τα εξωτερικά θέματα, ασκώντας αυστηρή κριτική στη Γερμανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση, όσον αφορά τη στάση τους στο ζήτημα της Κύπρου και τη στάση της Τουρκίας, ενώ ζήτησε την προσφυγή της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Στο παρασκήνιο, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος βρέθηκε επίσης ως ομιλητής στην ίδια εκδήλωση, ήταν εκείνος που μαζί με τον Κόκκινο φρόντισαν να τα πουν από κοντά με τον Παυλόπουλο πριν από την εκδήλωση, απολαμβάνοντας έναν καφέ στην πόλη του καφέ.

Παρόντες φυσικά στην εκδήλωση οι τρεις «γαλάζιοι» βουλευτές Χαρακόπουλος, Κέλλας και Μπίζιου, ο Αγοραστός, αλλά και ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης, ο οποίος είχε ανακηρύξει τον Παυλόπουλο επίτιμο δημότη Λάρισας.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4