Στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχαν την τιμητική μνημόνευσή τους ονομαστικά ζώντες και τεθνεώτες. Στην κατηγορία των υπέρ αναπαύσεως, στελέχη της Αριστεράς που εγκατατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο τα προηγούμενα χρόνια.

Στα «υπέρ υγείας» εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και δύο καλλιτέχνες που ναι μεν θέλουν να κρυφτούν, αλλά η χαρά της συμμετοχής τους στα κορυφαία γεγονότα της Αριστεράς δεν τους αφήνει.

Ετσι, λοιπόν, το χειροκρότημα απέσπασαν, όταν έγινε ειδική αναφορά στην παρουσία τους, ο μουσικοσυνθέτης Σ. Κραουνάκης και ο «χιπ χοπ άρτιστ» -έτσι δόθηκε το όνομά του στο προεδρείο Μιθριδάτης. Λίγη ώρα νωρίτερα, τη δική τους, ξεχωριστή μνεία απήλαυσαν ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Ευ. Αποστολάκης, ο πρώην αρχηγός Αεροπορίας Χ. Χριστοδούλου και ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ Γ. Καμπάς.

Στο κομματικό, όμως, προσκλητήριο των «ζωντανών» έσπευσε να ανακοινώσει και η πρόεδρος του Συνεδρίου και πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και τους «δικούς» της ανθρώπους από τα Σώματα Ασφαλείας. Τον πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Α. Ανδρικόπουλο, τον πρώην αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Σ. Ράπτη και, φυσικά, την πανταχού παρούσα στις κομματικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στρατηγό ε.α. Ζ. Τσιριγώτη

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4