«Η επίσκεψη στο Dumfries House ήταν πηγή έμπνευσης και δημιουργίας», τόνισε μεταξύ άλλων η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, σε ανάρτησή της στο Instagram. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στη Σκωτία, κατόπιν πρόσκλησης του Πρίγκιπα Καρόλου και συζήτησε μαζί του για την «ολιστική στρατηγική» που έχει εφαρμοστεί επιτυχημένα για την αποκατάσταση της έπαυλης Dumfries, με στόχο να αναδειχθεί αναλόγως το κτήμα Τατοΐου.

«Υπό τη διαχείριση του ιδρύματος του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου, στο Dumfries House εκπαιδεύονται 15.000 νέοι κάθε χρόνο μέσω περιβαλλοντικών και πολιτιστικών δράσεων. Ένα τοπόσημο σπουδαίας πολιτιστικής κληρονομιάς με σημαντικό αντίκτυπο για ολόκληρη την τοπική κοινωνία, το Dumfries House συνδυάζει τις εκπαιδευτικές πρακτικές με τον πολιτισμό», έγραψε στα social media η σύζυγος του πρωθυπουργού, η οποία έδειξε να απολαμβάνει την ξενάγησή της στον χώρο.

Οι φωτογραφίες

Μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram φωτογραφίες από το πανέμορφο Dumfries House, το οποίο σχεδιάζεται να αποτελέσει «οδηγό» για τα έργα στο Τατόι.