Νέα ήθη και πρακτικές φαίνεται ότι διαπνέουν το πλαίσιο των επισκέψεων του Κ. Μητσοτάκη. Πάρτε για παράδειγµα τι έγινε στη Σαλαµίνα, όπου τις προάλλες βρέθηκε ο πρωθυπουργός µαζί µε 4 κυβερνητικά στελέχη.

Η διαφορά για την οποία σας µιλάµε είναι ότι οι εν λόγω δεν τον ακολούθησαν... τσούρµο σε όλα τα σηµεία όπου βρέθηκε στο νησί της Β' Πειραιά. Αντιθέτως, ήταν στο πλευρό του όσο εκείνος παρέµεινε στις δοµές που άπτονται των αρµοδιοτήτων τους. Για παράδειγµα, στις εγκαταστάσεις του τερµατικού σταθµού υγροποιηµένου φυσικού αερίου στο νησί της Ρεβυθούσας τον συνόδευσε ο υπουργός Ενέργειας, Κ. Σκρέκας.

Στο κέντρο φροντίδας για τα ΑΜΕΑ ήταν µαζί του η υφυπουργός, αρµόδια για την Κοινωνική Πρόνοια, ∆. Μιχαηλίδου. Στο δηµαρχείο τον περίµενε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρµόδιος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, Στ. Πέτσας, ενώ στο Κέντρο Κακοποιηµένων Γυναικών του νησιού, η υφυπουργός για τη ∆ηµογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μ. Συρεγγέλα.

Οπως µαθαίνουµε, η λογική αυτή θα καθιερωθεί και στις επόµενες πρωθυπουργικές περιοδείες, αφού αφενός προωθείται καλύτερα το κυβερνητικό έργο, αφετέρου εκλείπουν οι παλαιοκοµµατικές συνήθειες, στις οποίες ούτως ή άλλως ο Κ. Μητσοτάκης είχε αλλεργία.

Για να ξέρετε, κάτι τέτοια έκανε και ο Μπαράκ Οµπάµα, όπως και ο Εµανουέλ Μακρόν.

Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 22/4