Ο διχασμός στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα οργανωτική δομή του κόμματος, αλλά και τον ιδεολογικό του προσανατολισμό, αποτυπώνεται περίτρανα στους μικρούς και μεγάλους καυγάδες των αντιμαχόμενων πτερύγων.

Φραστικές επιθέσεις, απροκάλυπτες μπηχτές και σπόντες, αποδοκιμασίες ομιλητών, συντροφικές εκρήξεις συνθέτουν την άλλη εικόνα του συνεδρίου. Αυτή της έντασης και της εσωστρέφειας, η οποία δεν έχει κλείσει ακόμη τον κύκλο της, δεδομένου πως στις 15 Μαΐου θα στηθούν εκ νέου κάλπες για την εκλογή Προέδρου και Κ.Ε

Μάχη κυριαρχίας

Και μάλιστα όπως όλα δείχνουν η μάχη κυριαρχίας σε επίπεδο καταγραφής κουκιών θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.

Άλλωστε κάλπη δεν θα στηθεί μόνο για τον Πρόεδρο και την Κ.Ε, αλλά και για τις τροπολογίες που κατέθεσε στο κλείσιμο των εργασιών του συνεδρίου η «Ομπρέλα», ζητώντας να μην περάσει η πρόταση του Α. Τσίπρα για μη αυτοπρόσωπη παρουσία των νέων μελών στις οργανώσεις κατά την υποβολή αιτήματος εγγραφής τους σε αυτό.

Γεμάτο εντάσεις και συγκρούσεις το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Χθες ολοκληρώθηκε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αν και ο Αλέξης Τσίπρας και οι προτάσεις του επικράτησαν συντριπτικά και επιχειρήθηκε να εμφανιστεί μία εικόνα ενότητας και δυναμικής, υπήρξαν μεγάλες εντάσεις και συγκρούσεις κατά την διάρκεια των εργασιών. Επίσης, ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώθηκε το συνέδριο -λόγω της έντασης μεταξύ της πλειοψηφίας και της «Ομπρέλας» με αφορμή τις ψηφοφορίες επί του καταστατικού- δείχνει ότι το εσωκομματικό τοπίο θα συνεχίσει να είναι «εύθραυστο»

Δημοσιεύτηκε από parapolitika.gr στις Κυριακή, 17 Απριλίου 2022