Η αποκάλυψη της στήλης στο περασμένο φύλλο, ως πρώτο ρεπορτάζ σε ολόκληρη τη χώρα αν δεν απατώμαι, πως δηλαδή υπάρχει πίεση «γαλάζιων» δημάρχων στο Μέγαρο Μαξίμου για επιμήκυνση της θητείας δημάρχων και περιφερειαρχών, προκάλεσε αίσθηση και αρκετά σχόλια, ειδικά από τους αυτοδιοικητικούς που δεν μετέχουν σε τέτοιου είδους συζητήσεις.

Ο λόγος για τον οποίο επανέρχομαι όμως δεν είναι αυτός, αλλά η πληροφορία πως και το Μέγαρο Μαξίμου δεν φαίνεται να αποκλείει ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Δεν αποκλείει δηλαδή οι εκλογές της Αυτοδιοίκησης να παραταθούν για την άνοιξη του 2024, κάτι που μπορεί να συνεπάγεται ότι θα βρεθούμε μπροστά στην πιθανότητα να στηθούν κάλπες μαζί με τις βουλευτικές εκλογές.

Μαθαίνω επίσης πως για το ενδεχόμενο αυτό έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος υπουργός, Μάκης Βορίδης, ο οποίος όποιο σχόλιο ήταν να κάνει το έκανε εκεί που έπρεπε, στεγανοποιώντας -προς το παρόν- τις όποιες διαρροές. Αν κάτι τέτοιο τελικά δρομολογηθεί, θα συνεπάγεται έναν διαφορετικό πολιτικό σχεδιασμό για όλους, σε επίπεδο όχι μόνο αυτοδιοικητικό, αλλά και ευρύτερο πολιτικό. Κι αυτό γιατί, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα είναι δύσκολο να προχωρήσουν ευρύτερες πολιτικές συνεργασίες στην Αυτοδιοίκηση σε ένα πολωμένο, κομματικά, κλίμα, με ό,τι κάτι τέτοιο συνεπάγεται για το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών.

Σημειώστε επίσης την αλλαγή στη στρατηγική του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε για πρώτη φορά ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασιών, και κρατήστε τις πληροφορίες, γιατί έχω την αίσθηση πως μπορεί να αποδειχθούν… προφητικές.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 9 Απριλίου 2022.