Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα ο Γιώργος Κύρτσος ξεσηκώνει θύελλα σφοδρών αντιδράσεων στο Twitter, καθώς επέλεξε και πάλι να σχολιάσει (τουλάχιστον) αδόκιμα και χωρίς να αποφύγει λαϊκίστικες μεθόδους, το θάνατο ανθρώπου.

Μετά το σχόλιό του για τη Φώφη Γεννηματά (δείτε εδώ αναλυτικά), ο ευρωβουλευτής που διεγράφη πρόσφατα από τη ΝΔ, αναφέρθηκε στον χαμό του Γιάννη Κυριόπουλου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 74 του χρόνια εξαιτίας της επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του.

Ο Γ. Κύρτσος έγραψε στο Twitter: «Έφυγε από κορωνοιό ο καθηγ.Οικονομικών της Υγείας Γ.Κυριόπουλος. Ήταν τριπλοεμβολιασμένος. Το ποσοστό των τριπλό εμβολιασμένων σε ΜΕΘ&θανάτους ανεβαίνει. Είναι θέμα διάρκειας εμβολίου; Έγιναν λάθη σε συντήρηση; Υπάρχει πρόβλημα ΕΣΥ; Χρειάζονται μέτρα; Ο Μητσοτ. δεν ασχολείται..».

«Δεν το επιτρέπω»

Πάντως, η ανάρτηση του ευρωβουλευτή δεν έμεινε «αναπάντητη». Ο γιος του Γιάννη Κυριόπουλου, Ηλίας Κυριόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο London School of Economics (LSE) και Research Assistant στο LSE Health, με ερευνητικά ενδιαφέροντα στα οικονομικά της υγείας και την πολιτική υγείας τόνισε: «Προς ενημέρωσή σας, ο πατέρας μου ήταν ανοσοκασταλμένος έχοντας λάβει βαριές θεραπείες για χρόνιο και σοβαρό τύπο καρκίνου. Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κάνει τέτοιου είδους πολιτική χρησιμοποιώντας το όνομα του πατέρα μου».

«Πολιτικό κεφάλαιο»

Τον περασμένο Οκτώβριο και ενώ το πανελλήνιο είχε συγκλονιστεί με τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ο Γ. Κύρτσος επέλεξε να κάνει το παρακάτω σχόλιο: «Η αντοχή και η αξιοπρέπεια που έδειξε η Φώφη Γεννηματά στη μάχη με τον καρκίνο στέλνει κοινωνικά μηνύματα και δημιουργεί ένα κύμα συμπάθειας που μπορεί να αποτελέσει πολιτικό κεφάλαιο για το Κιν.Αλλ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της».

Η πολιτική χροιά που έδωσε στο θάνατο της Φ. Γεννηματά προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.