Τις πρώτες ρωγμές στο Κίνημα Αλλαγής προκάλεσε σύμφωνα με την στήλη big mouth του powergame.gr, η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μιλήσει για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας.

Η στήλη μας μεταφέρει την ένταση που έλαβε χώρα στο Φόρουμ των Δελφών ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και στη Νάντια Γιαννακοπούλου, με αντικείμενο ενδεχόμενες συνεργασίες.

Δείτε αναλυτικά τι γράφει το big mouth για τη διαφωνία Σκανδαλίδη - Γιαννακοπούλου

Η απόφαση του προέδρου Μητσοτάκη να μιλήσει για το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας στην περίπτωση που αυτό επιλέξουν οι πολίτες όταν προσέλθουν στις κάλπες, δημιούργησε τις πρώτες ρωγμές στο Κίνημα Αλλαγής. Προς απόδειξη των σχετικών ισχυρισμών αποτελούν τα όσα εκτυλίχθηκαν στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανάμεσα στον Κώστα Σκανδαλίδη και στη Νάντια Γιαννακοπούλου. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο συντονιστής της συζήτησης και δημοσιογράφος Ιορδάνης Χασαπόπουλος ρώτησε τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, τι έχει να πει για τις συνεργασίες, αφού δεν προκύπτει κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος.

«Τι λέτε, πώς δεν γίνεται. Γίνεται» απάντησε ο Κώστας Σκανδαλίδης, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία του απάντησε πως αυτό που λέει δεν αποτελεί επίσημη θέση του Κινήματος Αλλαγής.

Ο Κώστας Σκανδαλίδης άφησε να εννοηθεί ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις, ωστόσο η εξήγηση που έδωσε δεν κάλυψε την Νάντια Γιαννακοπούλου, η οποία παίρνοντας στη συνέχεια τον λόγο ανέφερε «πως το θέμα των συνεργασιών είναι πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, για αυτό θα πρέπει να το αντιμετωπίζουμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα και εμείς». Υποστήριξε δε, πως με βάση τους αριθμούς δεν μπορεί στην απλή αναλογική να σχηματιστεί κυβέρνηση πλειοψηφίας, χωρίς τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος. «Πώς θα βγει αλλιώς;» διερωτήθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής. «Το ΚΚΕ έχει αρνηθεί ήδη. Με την Ελληνική Λύση δεν θέλει κανένα κόμμα σύμπραξη. Με το ΜέΡΑ25 δεν φτάνουν τα κουκιά. Άρα μιλάμε για συνταγματική και πολιτική ανωμαλία», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «δεν μπορούμε να λέμε πράγματα που δεν στέκουν και δεν ανήκουν στη γραμμή του κόμματος».