Mια συνομιλία με συμμαθητή του Αλέξη Τσίπρα, μεταφέρει η στήλη big mouth του powergame.gr, ο οποίος, όπως διαβάζουμε, υποστηρίζει ότι ο πρώην πρωθυπουργός από μικρός ήταν κάπως υπερβολικός όταν μιλούσε για λογαριασμούς, σχολιάζοντας την αναφορά του κ. Τσίπρα σχετικά με την αύξηση που είχαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις δύο κατοικίες που διαμένει. 

Έτσι, όπως αναφέρει η στήλη, μπορεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είπε ψέματα μόνο και μόνο για να ταυτιστεί με το μέσο πολίτη, που όντως βιώνει τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Αναλυτικά τι γράφει το big mouth

Εντελώς τυχαία χθες το απόγευμα συνομιλούσα με ένα παλιό συμμαθητή του προέδρου Τσίπρα, ο οποίος μεταξύ των άλλων μου σχολίαζε την πρόσφατη αναφορά του τέως πρωθυπουργού σχετικά με την αύξηση που είχαν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ στις δύο κατοικίες που διαμένει. Ο συμμαθητής μου επισήμανε ότι από μικρός ο Αλέξης ήταν κάπως υπερβολικός όταν μιλούσε για λογαριασμούς. Συγκεκριμένα, φούσκωνε λιγάκι (πάντα) τα νούμερα προφανώς για να δημιουργήσει κλίμα. Επειδή από μικρός έλεγε ψεματάκια, ο συμμαθητής του ήταν σχεδόν σίγουρος ότι και η πρόσφατη αναφορά του, ενδεχομένως να περιείχε ένα σχετικό… φούσκωμα. Με απλά λόγια, να είπε ψέματα μόνο και μόνο για να ταυτιστεί με τον μέσο πολίτη, που όντως βιώνει τις υπέρογκες ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού.

Ωστόσο προσωπικά δεν θέλω να πιστεύω ότι για ένα αυτονόητο θέμα, ο πρόεδρος Τσίπρας προσέφυγε σε υπερβολή και ψέματα. Γι’ αυτό και για να μην υπάρχουν σκιές και υποψίες, θεωρώ ότι θα ήταν σκόπιμο να δώσει στη δημοσιότητα τους λογαριασμούς του. Αυτά που πλήρωνε πριν από τις ανατιμήσεις και αυτά που καλείται να πληρώσει τώρα. Όχι τίποτα άλλο, θα ήταν άδικο να κυκλοφορεί στην πιάτσα η υποψία, που τον εμφανίζει να έχει πει ψέματα. Βλέπετε, αν κάτι έχει «κολλήσει» (και είναι δύσκολο να ξεκολλήσει) στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η επιρρέπεια στα παραμύθια (γενικώς). Προκειμένου να αποστομώσει τα διάφορα νεοδημοκρατικά τρολ, που διαδίδουν ότι λέει ψέματα, το πιο εύκολο (και συνάμα πρακτικό) που έχει να κάνει, είναι να μας τρίψει στα μούτρα τους λογαριασμούς. Παλιούς και φρέσκους.