Την πολιτική των ίσων αποστάσεων εξακολουθεί να εφαρμόζει το ΚΙΝΑΛ που ακόμη και σήμερα βρήκε ως πεδίο άσκησης κριτικής στην κυβέρνησης τους υδρογονάνθρακες και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη δύσκολη πανευρωπαϊκή συγκυρία λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ώρα που όλες οι χώρες προσπαθούν να σταθούν όρθιες στήνοντας τις δικές τους γραμμές άμυνας, το ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε ασχολείται με το να διαφημίζει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Ευτυχώς που υπάρχουν και εξαιρέσεις στο ΚΙΝΑΛ όπως ο πρώην υπουργός Γιάννης Μανιάτης. Ένας πολιτικός που οι γνώσεις του και οι προσπάθειες του για την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων δεν μπορεί να αμφισβητηθούν από κανέναν.

Ο Γιάννης Μανιάτης αντί να πλέξει το εγκώμιο του εαυτού του και του κόμματος του επέλεξε να χαρακτηρίσει ενθαρρυντικό βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση τις σημερινές εξαγγελίες.

«Επειδή τα ζητήματα των υδρογονανθράκων και των αγωγών ξεπερνούν κατά πολύ τους εθνικούς εκλογικούς κύκλους, συνιστά ιστορική εθνική ευκαιρία, με κοινή αντίληψη και ενιαίο λόγο» δήλωσε ο πρώην υπουργός «καρφώνοντας» εμμέσως το ΚΙΝΑΛ για τη στείρα αντιπολιτευτική του τακτική.