Του Γιώργου Λυκουρέντζου

Στο κόκκινο βρίσκεται η σχέση της Υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη με αιτία την άρνηση του τελευταίου να συνυπογράψει το νομοσχέδιο της κ. Κεφαλογιάννη ώστε να ενταχθούν σε αυτό οι ρυθμίσεις για τον αγροτουρισμό.

Χθες μάλιστα η κα Κεφαλογιάννη άφησε τις πρώτες αιχμές κατά του κ. Καρασμάνη λέγοντας αποκαλύπτοντας πως «αν και το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων περιείχε κεφάλαιο για τον αγροτουρισμό δυστυχώς, δεν υπήρξε η απαραίτητη στήριξη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να ενταχθεί τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, ο αγροτουρισμός στο νομοσχέδιο που συζητάμε…». Η αίσθηση μάλιστα που επικρατεί στη Βουλή είναι ότι ο λόγος άρνησης του κ. Καρασμάνη δεν ήταν άλλος από το ότι ήθελε να φέρει τις σχετικές ρυθμίσεις σε δικό του νομοσχέδιο ώστε να πιστωθεί τα όποια οφέλη.

Κι ενώ η κόντρα φαινόταν χαμηλής έντασης, τις τελευταίες ώρες δείχνει να παίρνει διαστάσεις αφού σε αυτή παρενέβησαν και οι γαλάζιοι βουλευτές οι οποίοι τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό της Όλγας Κεφαλογιάννη. Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα οι κ.κ Αυγενάκης, Τζαμτζής, Πιπιλή, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Κοντογιάννης κατέθεσαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού δική τους τροπολογία  με την οποία προτείνουν «γενικούς κανόνες, ορισμούς και κατευθυντήριες αρχές που θα διέπουν τον Αγροτουρισμό και την αγροτουριστική δραστηριότητα».

Έτσι όπως όλα δείχνουν οι ρυθμίσεις για τον αγροτουρισμό θα ψηφιστούν με το νομοσχέδιο της κ. Κεφαλογιάννη.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι το κλίμα στην γαλάζια Κ.Ο είναι πολύ βαρύ με το «καλημέρα» για τον κ. Καρασμάνη και κυρίως λόγω της εμμονής του αγροτουριστικές επιχειρήσεις θα μπορούν να λειτουργούν μόνο οι κατ επάγγελμα αγρότες.