«Η δουλειά του υπουργού Τουρισµού γίνεται τον χειµώνα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας µε το που ανέλαβε το τιµόνι της ατµοµηχανής της ελληνικής οικονοµίας, τον περασµένο Σεπτέµβριο. Και, όπως φαίνεται, ήξερε καλά τι έλεγε.

Ηταν 1η Νοεµβρίου 2021 όταν ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωνε από τη µεγάλη τουριστική έκθεση WTM του Λονδίνου τη συµφωνία µε τον Όµιλο Jet2.com και Jet2holidays για αύξηση κατά 600.000 των διαθέσιµων αεροπορικών θέσεων σε ελληνικούς προορισµούς το 2022 σε σχέση µε το 2019.

Την περασµένη εβδοµάδα ο CEO του οµίλου, Steve Heapy, ανακοίνωσε ότι η τρίτη µεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Ηνωµένου Βασιλείου σκοπεύει να διαθέσει 1,2 εκατοµµύρια θέσεις από το Ηνωµένο Βασίλειο στην Ελλάδα, σηµειώνοντας αύξηση της τάξης του 86% από το 2019, ενώ τα πακέτα µέσω του tour operator της Jet2holidays αντιστοιχούν σε 750.000.

Το πρόγραµµα της Jet2 περιλαµβάνει πτήσεις από 10 βρετανικά αεροδρόµια προς 15 ελληνικούς προορισµούς (Αθήνα, Κέρκυρα, Χανιά, Ηράκλειο, Κεφαλλονιά, Θεσσαλονίκη, Κω, Καλαµάτα, Λέσβο, Μύκονο, Πρέβεζα, Ρόδο, Σκιάθο, Σαντορίνη και Ζάκυνθο), ενώ ο όµιλος ενισχύει τον προορισµό της Αθήνας µε 4 νέα εβδοµαδιαία δροµολόγια από Birmingham και Manchester.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 2 Απριλίου 2022