Μια ιδιαίτερη συνάντηση είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Κοζάνη, όπου βρέθηκε για τα εγκαίνια του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού πάρκου στην Ελλάδα.

Εισερχόμενος ο πρωθυπουργός στον χώρο των εγκαινίων συνάντησε την Βασιλική Σιαλβέρα, η οποία πάσχει από «νωτιαία μυϊκή ατροφία» και συνομίλησε μαζί της.

Ο πρωθυπουργός παρέλαβε από τα χέρια της υπόμνημα με το αίτημα της καθιέρωσης του προσωπικού βοηθού για τους ΑΜεΑ που ενώ ξεκινά πιλοτικά από την Αθήνα, δεν περιλαμβάνει την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και υποσχέθηκε ότι «η πιλοτική εφαρμογή της μεταρρύθμισης θα περιλαμβάνει και την Κοζάνη».


«Είμαι περήφανος που η κυβέρνηση θα υλοποιήσει ένα τέτοιο μέτρο για τους ΑμΕΑ όλης της χώρας», σημείωσε ο πρωθυπουργός και υπενθύμισε ότι αυτή «η προσπάθεια καθιέρωσης προσωπικού βοηθού για τους ανάπηρους συμπολίτες μας, προχώρησε χάριν της ευαισθητοποίησης του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κυμπουρόπουλου».

«Ξεκινάμε από την δυτική Μακεδονία της εφαρμογή του» ανέφερε ο πρωθυπουργός με την Βασιλική να ζητά την όσο το δυνατόν γρήγορη εφαρμογή του μέτρου.

«Αυτά που λέμε τα κάνουμε πράξη» απάντησε ο πρωθυπουργός ανταλλάσσοντας θερμή χειραψία και με τα μέλη της οικογένειάς της.