Ένα από τα πιο «προχωρημένα» σενάρια, που διακινείται κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ενίοτε και από το ΚΙΝ.ΑΛ., είναι αυτό που υποστηρίζει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν δεν είναι αυτοδύναμος, μπορεί να συγκυβερνήσει με τον Κυριάκο Βελόπουλο. Το σενάριο αυτό δεν έχει ούτως ή άλλως καμία βάση.

Αλλωστε, η Ν.Δ., από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, ουδέποτε συγκυβέρνησε με κόμμα που κινείται στα δεξιά της, οπότε ποιος στα σοβαρά μπορεί να πιστέψει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί με αρχηγό τον Μητσοτάκη;

Αυτό, αντιθέτως, το έπραξαν και το ΠΑΣΟΚ (όταν ο Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τον Γιώργο Καρατζαφέρη με τον ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση Παπαδήμου) και ο ΣΥΡΙΖΑ (όταν ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε - δύο φορές τον Πάνο Καμμένο με τους ΑΝ.ΕΛ. για να σχηματίσει κυβέρνηση).

Η Ν.Δ., όταν χρειάστηκε συγκυβέρνηση, την έκανε με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. Πέραν αυτών, όμως, το ούτως ή άλλως ανύπαρκτο σενάριο της συγκυβέρνησης Μητσοτάκη - Βελόπουλου καθίσταται τώρα αναξιόπιστο και για έναν πρόσθετο λόγο: Ο πόλεμος στην Ουκρανία βαθαίνει το χάσμα που χωρίζει τις δύο πλευρές, αφού ο Μητσοτάκης έσπευσε από την πρώτη στιγμή να πάρει ξεκάθαρη θέση κατά της ρωσικής εισβολής, βγάζοντας ευθέως απέναντι ένα μεγάλο κομμάτι της κοινής γνώμης που δεν θεωρεί απαράδεκτη τη στάση του Πούτιν. Κομμάτι το οποίο κατ' εξοχήν διεκδικεί η Ελληνική Λύση, η οποία εσχάτως ανεβαίνει στα γκάλοπ.

Ο πόλεμος, λοιπόν, βάζει ταφόπλακα στα παράλογα, αλλά βολικά για κάποιους σενάρια…

*Δημοσιεύθηκε στο ένθετο ‘’Secret’’ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στις 26/3