Το βλέμμα στραμμένο στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής τον προσεχή Μάιο διατηρεί ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης και ως απώτερο στόχο έχει να επιβεβαιώσει τη δημοσκοπική δυναμική με ορίζοντα τις εθνικές κάλπες.

Ο αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη επιδιώκει ένα συντονισμένο άνοιγμα στην κοινωνία, καλώντας βουλευτές και στελέχη να βγουν «έξω από τα γραφεία τους».

Η μάχη δεν κερδίζεται από τα τηλεπαράθυρα

Η «γραμμή» που επιλέγει παραπέμπει στην επισήμανση ότι «η μάχη δεν κερδίζεται από τα τηλεπαράθυρα» και στην εκτίμηση ότι ο ίδιος και τα στελέχη του θα καταφέρουν να μεγαλώσουν την παράταξη εάν με τις καθημερινές δημόσιες παρεμβάσεις τους παρουσιάσουν τεκμηριωμένες προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ακρίβεια και ενεργειακή κρίση

Η αναλυτική αναφορά του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κεντρική Επιτροπή για τα ζητήματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης που πλήττουν τα ελληνικά νοικοκυριά, δείχνει ότι θα επιμείνει στην μάχη της καθημερινότητας και, όπως επαναλαμβάνουν συνεργάτες του, η ανάδειξη των συγκεκριμένων προτάσεων θα επιχειρηθεί σε όλες τις συναντήσεις με τους πολίτες ανά την Ελλάδα.

Κύκλος περιοδειών

Για να επιτευχθούν τα προγραφθέντα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ξεκινά κύκλο περιοδειών σε όλες τις περιοχές της χώρας με «όχημα» την αυτοοργάνωση του κόμματος- μια διαδικασία που φιλοδοξεί ότι θα κινητοποιήσει περισσότερες δυνάμεις στην κατεύθυνση ανατροπής του πολιτικού συσχετισμού.

Οι περιοδείες, όπως και οι θεματικές εκδηλώσεις, θα συνεχιστούν και μετά το Συνέδριο στις 20-22 Μαΐου, καθώς στελέχη του επιτελείου του πιστεύουν ότι δημιουργούν τη συνθήκη και για την εξασφάλιση ισχυρών ψηφοδελτίων σε κάθε εκλογική περιφέρεια.

Σήμερα στη Βέροια

Ο κ. Ανδρουλάκης ανοίγει σήμερα τον κύκλο των περιοδειών από την Βέροια, όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στον Πολυχώρο «Ελιά»- νωρίτερα θα έχει συνάντηση με αγρότες της Ημαθίας στην Κουλούρα. Μαζί του στη Βέροια θα βρίσκεται και ο επικεφαλής της Επιτροπής αυτοοργάνωσης, Απόστολος Πάνας, ενώ περιοδείες και ομιλίες σε άλλες περιοχές (όπως στη Δράμα, στην Καρδίτσα, στην Κομοτηνή και αλλού) θα κάνουν οι στενοί του συνεργάτες, Ανδρέας Σπυρόπουλος και Στέφανος Ξεκαλάκης, ο Παύλος Χρηστίδης, η Νάντια Γιαννακοπούλου και άλλοι βουλευτές και στελέχη. Την επόμενη εβδομάδα συζητείται να δημιουργηθούν διάφοροι «σταθμοί» στην Αττική και στην Κρήτη, όπου η αύξηση των δημοσκοπικών ποσοστών θεωρείται καθοριστικής σημασίας για το πανελλαδικό εκλογικό ποσοστό στις εθνικές κάλπες.

Στο πολιτικό του ημερολόγιο ο κ. Ανδρουλάκης έχει ξεχωρίσει δύο θεματικές εκδηλώσεις: η πρώτη για την Υγεία προγραμματίζεται να γίνει στη Θεσσαλονίκη στις αρχές του Απρίλη και η δεύτερη για την Ενέργεια, είτε στην Δυτική Μακεδονία, είτε στην Αθήνα στα μέσα του επόμενου μήνα.

Συζητήσεις και έντονο ενδιαφέρον για τα ψηφοδέλτια

Στη Χαριλάου Τρικούπη εν τω μεταξύ συνεχίζεται αδιάκοπα η συγκέντρωση των αυτοπροτάσεων για τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Την ευθύνη της αναζήτησης ισχυρών υποψηφιοτήτων έχει αναλάβει ο επικεφαλής, Βαγγέλης Αργύρης μαζί με τα άλλα στελέχη της Επιτροπής: τον Νίκο Σαλαγιάννη (διευθυντή του ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Κουτρουμάνη (πρώην βουλευτή), Νίκο Τσούκαλη (πρώην βουλευτή από την ανανεωτική αριστερά), Μανώλη Όθωνα (διευθυντή του Γραφείου της Φώφης Γεννηματά), την Πωλίνα Λάμψα (στενή συνεργάτιδα του Γιώργου Παπανδρέου), τον Άγγελο Καραχάλιο (διευθυντή του γραφείου του Ανδρέα Λοβέρδου) και τη Γιώτα Καζά (από την ΕΔΕΜ του Απόστολου Πόντα). Τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για την συμμετοχή στα ψηφοδέλτια και η προοπτική για την ουσιαστική ανανέωση ειδικά σε περιοχές, όπου αυτήν την φορά αναμένεται ότι το ΠΑΣΟΚ θα εκλέξει εκπρόσωπο στη βουλή.

Στο πεδίο της συγκρότησης του προγραμματικού λόγου του κόμματος αναλαμβάνουν κρίσιμους ρόλους ο Νίκος Χριστοδουλάκης ως επικεφαλής στο Ινστιτούτο In Social, καθώς και ο Ηλίας Κικίλιας ως σύμβουλος της κοινοβουλευτικής ομάδας επί οικονομικών θεμάτων.