Η «διπλωματία του χαλβά» συνεχίζεται μετά το γεύμα Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Η αρχή έγινε με τη δημοσίευση της συνταγής από την τουρκική εφημερίδα Hurriyet και τα σχόλια που έγιναν σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Με αφορμή το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο  Άρης Πορτοσάλτε βρήκε την ευκαιρία να κάνει μία παραγγελία στον Άκη Πετρετζίκη. «Άρη έχεις χαιρετίσματα από τον Άκη Πετρετζίκη», είπε η παρουσιάστρια της εκπομπής Μαρία Αναστασοπούλου, η οποία έλαβε ένα sms από τον γνωστό σεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης. «Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Λίγο αργότερα, η Μαρία Αναστασοπούλου δέχτηκε νέο μήνυμα από τον γνωστό σεφ, ο οποίος δέχτηκε την πρόκληση να φτιάξει τον χαλβά της πρώτης κυρίας της Τουρκίας. Μάλιστα, πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς υποσχέθηκε ότι θα φτιάξει και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη για να συγκρίνει τα δύο γλυκά.

Δέχθηκε την πρόκληση

Μάλιστα μετά την πρόκληση που δέχθηκε ο Άκης Πετρετζίκης να φτιάξει τα δύο γλυκά για να τα συγκρίνει, υπήρξε «παρέμβαση» εκ μέρους της τουρκικής Προεδρίας για να βγει ο σωστός χαλβάς. Και αυτό γιατί από τη συνταγή που δημοσίευσε χθες η τουρκική εφημερίδα έλειπε κάποιο σημαντικό υλικό

Βίντεο με την Εμινέ

Έτσι χθες έστειλαν από την Τουρκική Προεδρία βίντεο με την Εμινέ Ερντογάν να φτιάχνει το συγκεκριμένο χαλβά το οποίο εστάλη στην ομάδα του Άκη Πετρετζίκη για να έχει τη σωστή συνταγή.

Σήμερα η τουρκική εφημερίδα Hurriyet κυκλοφορεί με αναφορά στο πρωτοσέλιδό της στο θέμα και γράφει «σύμβολο ο χαλβάς». Το δημοσίευμα έχει μια φωτογραφία της Εμινέ Ερντογάν και του Άκη Πετρετζίκη.





Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας γίνεται αναφορά και στη δήλωση της Ντόρας Μπακογιάννη, ότι όταν η Εμινέ της έστειλε το βιβλίο μαγειρικής της, εκείνη αντίστοιχα της έστειλε το βιβλίο «Συνταγές με ιστορία» της μητέρας της, Μαρίκας Μητσοτάκη.