Η συνάντηση που είχε την Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγινε, δεδομένων των συνθηκών, σε χαλαρό κλίμα, στην Κωνσταντινούπολη, και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαίτερα θετικό, όπως δήλωσαν και οι δύο πλευρές.

 Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκε και η Ντόρα Μπακογιάννη σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ.

 Ο χαλβάς από στραγάλι που προσφέρθηκε στο γεύμα μεταξύ του Τούρκου προέδρου και του Έλληνα πρωθυπουργού έκλεψε, πάντως, τις εντυπώσεις.

 Έτσι, η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ τοποθετήθηκε στην πρόκληση του Άκη Πετρετζίκη, ο οποίος θα φτιάξει τον χαλβά με στραγάλι που δοκίμασε ο πρωθυπουργός, αλλά και το γαλακτομπούρεκο της Μαρίκας Μητσοτάκη για να τα συγκρίνει.

 «Όταν η Εμινέ μού έστειλε το βιβλίο της, της έστειλα και εγώ της Μαρίκας», είπε χαρακτηριστικά η κυρία Μπακογιάννη.

 Η χαλβάς του Άκη Πετρετζίκη

To μενού του γεύματος Μητσοτάκη-Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και ο… χαλβάς από στραγάλι που έκλεψε τις εντυπώσεις, έφερε και διάσημο σεφ στη συζήτηση.

 Ο Άρης Πορτοσάλτε μάλιστα βρήκε την ευκαιρία να κάνει και μία παραγγελία στον γνωστό σεφ, Άκη Πετρετζίκη.

 «Άρη, έχεις χαιρετίσματα από Άκη Πετρετζίκη» είπε η Μαρία Αναστασοπούλου, λαμβάνοντας ένα sms από τον σεφ κατά τη διάρκεια της συζήτησης.

 «Πες στον Άκη να μας φτιάξει αυτόν τον χαλβά τον στραγαλάτο», συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου, με την παρουσιάστρια να απαντά ότι δεν τον ξέρει.

 «Δεν ξέρει αυτή τη συνταγή ούτε η μαμά του Κωστίδη. Για να μην την ξέρει καταλαβαίνεις ότι αυτό το πράγμα πρέπει να έρχεται από τα βάθη της οθωμανικής αντιλήψεως», σχολίασε ο Άρης Πορτοσάλτε.

 Συνέχισε ο Δημήτρης Οικονόμου, λέγοντας ότι, αφού υπάρχει συνταγή, ο Άκης Πετρετζίκης μπορεί να τη φτιάξει.

 «Περιμένουμε, Άκη, να το δοκιμάσουμε», απάντησε ο Άρης Πορτοσάλτε, κάνοντας στη συνέχεια τη δική του παραγγελία.

  «Θέλω ο Άκης να μου κάνει μια παραγγελιά, μπορώ; Σιμιγδαλένιο χαλβά με γάλα και καβουρδισμένο κουκουνάρι. Πολίτικος, ζεστός, τον έφτιαχνε η γιαγιά και η μάνα μου» είπε ο δημοσιογράφος, ο οποίος κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη.