Στις γειτονιές της Καισαριανής και του Βύρωνα, όπου µεγάλωσε ο Νίκος Παππάς, ήταν γνωστός από µικρό παιδί λόγω του πατέρα του, Στέλιου, καθώς είχε έντονη κοµµατική δράση στα τοπικά δρώµενα. Οι περισσότεροι τον θυµούνταν ως πιτσιρικά τη δεκαετία του '80 στο πλευρό του πατέρα του στις περίφηµες αφισοκολλήσεις. Ο γεννηµένος το 1976 Παππάς άρχισε να γίνεται σχετικά γνωστός στα τέλη της δεκαετίας του 2000, όταν ανέλαβε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, όταν ο τελευταίος έγινε πρόεδρος του Συνασπισµού.

Η γνωριµία τους εκτείνεται µέχρι τα χρόνια της Νεολαίας του Συνασπισµού, παρότι ο Παππάς ουδέποτε έπαιξε κεντρικό ρόλο σε σχέση µε άλλα στελέχη της οργάνωσης, όπως ο Κορωνάκης, ο Τζανακόπουλος, η ∆ούρου, ο Σακελλαρίδης, ο Καρίτζης κ.ά. Σε αυτό συνέβαλε το γεγονός ότι τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε σε πανεπιστήµια της Σκωτίας. Εκεί έζησε µε την πρώτη του σύζυγο, Ελενα Παντοπούλου, παιδαγωγό, µε καταγωγή από τον Βόλο. Η επιστροφή του στην Ελλάδα έγινε αποκλειστικά για κοµµατικούς λόγους, που είχαν να κάνουν µε την εµπλοκή του στη στελέχωση του γραφείου του κ. Τσίπρα.

Ειδικές αποστολές

Από τότε, ο κ. Παππάς έγινε ο «αντ’ αυτού», ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, το Νο 2 του κόµµατος, που λειτουργούσε πάντα εξ ονόµατος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ηταν το πρόσωπο εκείνο που έκανε τις υπόγειες επαφές µε τους επιχειρηµατίες όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κάλπαζε προς την εξουσία. Στην Κουµουνδούρου έχουν να λένε ακόµα και σήµερα για τις διηγήσεις που έκανε τα πρώτα χρόνια στις συνεδριάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά µε τις επαφές του µε υψηλόβαθµους παράγοντες της επιχειρηµατικής ελίτ. Η τότε σύζυγός του, µε την επιστροφή της στην Ελλάδα, ασχολήθηκε µε το θεατρικό παιχνίδι για µικρά παιδιά, έχοντας τον ρόλο της «εµψυχώτριας παιδιών».



Θέσεις «κλειδιά»

Η εκλογή Τσίπρα στην πρωθυπουργία οδήγησε τον κ. Παππά στο Μαξίµου και σε κοµβικές θέσεις ευθύνης. Χρεώθηκε τον νόµο για τις τηλεοπτικές άδειες, αυτόν που εν πολλοίς αποτελεί και το πολιτικό του «Βατερλώ». Από τότε άρχισε να απασχολεί αρνητικά την επικαιρότητα και, µάλιστα, η Βουλή τον έχει παραπέµψει σε ∆ικαστικό Συµβούλιο, το οποίο και θα αποφασίσει αν θα τον οδηγήσει σε Ειδικό ∆ικαστήριο για την εµπλοκή του στον διαγωνισµό µε τις τηλεοπτικές άδειες και τα όσα έκανε σε σχέση µε τον επιχειρηµατία Χρ. Καλογρίτσα. Αυτό που είχε καταφέρει για χρόνια ο κ. Παππάς ήταν να κρατάει µακριά από τη δηµοσιότητα την προσωπική του ζωή. Η πρώτη σύζυγός του, τηρώντας πάντα χαµηλούς τόνους, µόνο µία φορά εµφανίστηκε δηµόσια και εντυπωσίασε, στην πρώτη ορκωµοσία του Νίκου Παππά ως υπουργού Επικρατείας.

Κρίση

Ο γάµος τους, ωστόσο, περνούσε κρίση, την οποία το ζευγάρι αντιµετώπισε ιδιωτικά. Ο χωρισµός και το διαζύγιό τους το 2018 επίσης δεν απασχόλησαν τη δηµοσιότητα. Ακολούθησαν πριν από περίπου τρία χρόνια οι τρυφερές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν µε τον κ. Παππά και την εργαζόµενη στον τηλεοπτικό σταθµό Open (γραµµατέα του τότε διευθυντή, ∆ηµήτρη Μιχαλέλη) Βασιλική Σελήνη.



Το ειδύλλιο

Οι φωτογραφίες τους ήταν από εκδροµή που είχαν κάνει στο Βαλτεσινίκο Αρκαδίας, όταν αδιαφορούσαν για τα βλέµµατα των περαστικών. Το ενδιαφέρον είναι πως η κυρία Σελήνη, πριν εργαστεί στο κανάλι του Ιβάν Σαββίδη, ήταν γραµµατέας του Χρήστου Καλογρίτσα, µε τον τελευταίο να διατείνεται πως είναι εκείνος που συνέβαλε στο ειδύλλιο. Σε αντίθεση µε την κυρία Παντοπούλου, που δεν ήθελε καθόλου τη δηµοσιότητα και προστάτεψε όσο µπορούσε την οικογένεια και τα παιδιά της, η Βασιλική Σελήνη φαίνεται πως ακολουθεί διαφορετική τακτική. Μάλιστα, ενηµέρωσε πριν από λίγες ηµέρες τους συναδέλφους της στο Open πως σύναψε σύµφωνο συµβίωσης µε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κουµπάρος, φυσικά, δεν ήταν ο Χρήστος Καλογρίτσας...



*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 12 Μαρτίου 2022.