Έντονο εκνευρισμό, αλλά και προβληματισμό εντοπίζουμε σε πολλούς βουλευτές -τουλάχιστον 50- από όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, οι οποίοι είναι έτοιμοι να εκραγούν.

Αφορμή η μη τήρηση του Κανονισμού της Βουλής και άρθρων του που αναφέρουν πόσο και πότε λαμβάνουν τον λόγο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κομμάτων. Τελευταία έχει παρατηρηθεί από πολλούς βουλευτές πως όχι μόνο δεν τηρείται ο κανονισμός, αλλά απαξιώνεται το έργο των βουλευτών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν ώρες να έρθει η σειρά τους στον κατάλογο των ομιλητών και καταλήγουν να μη μιλήσουν ποτέ σε ένα νομοσχέδιο, γιατί, απλά, έχουν καταχραστεί τον χρόνο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων, οι οποίοι, με τη δικαιολογία πως πρέπει να απαντήσουν επί προσωπικού, καταφέρνουν να μιλήσουν και πέντε φορές σε μία συνεδρίαση. Τα παράπονα που φτάνουν στον πρόεδρο της Βουλής είναι «βουνό».

Σύμφωνα με πληροφορίες, την κίνηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη να καταθέσει στα πρακτικά την ομιλία του και να αποχωρήσει από τη συζήτηση για την αμυντική θωράκιση της χώρας πολλοί τη ζήλεψαν και σκέφτηκαν να ακολουθήσουν την ίδια πρακτική διαμαρτυρίας, μήπως συγκινηθεί κανείς.

Το θέμα έφτασε και στον γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ., Γιάννη Μπούγα, που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα. Όπως μαθαίνουμε, σε μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων αναμένεται να ληφθούν μέτρα αυστηρής τήρησης του κανονισμού, για να μην τινάζονται στον αέρα οι συνεδριάσεις. Μάλιστα, εξετάζουν το μοντέλο του Ευρωκοινοβουλίου, όπου, όταν κάποιος ξεπερνά τον χρόνο ομιλίας του, απλώς του κλείνουν το μικρόφωνο.

Δημοσιεύτηκε στo Secret στις 19/2