Πριν από κάνα-δυο βδομάδες διάβασα στη στήλη του Κουρτάκη ότι ο πρόεδρος (ένας είναι ο πρόεδρος) Μητσοτάκης ετοιμαζόταν να διαγράψει τον Κύρτσο από τη «γαλάζια» ευρωκοινοβουλευτική ομάδα.

Και εδώ που τα λέμε, η (επίσημη) διαγραφή έχει ελάχιστη σημασία από τη στιγμή που ο πρωθυπουργός είχε ξεγράψει εδώ και αρκετό καιρό τον παλιό δημοσιογράφο.

Επί της ουσίας, δεν έδινε (απολύτως) καμία σημασία στα όσα έγραφε στο Τwitter και έλεγε στα μέσα ενημέρωσης.

Ο Κυριάκος είχε αντιληφθεί εκτός των άλλων και τον σφικτό εναγκαλισμό του Κύρτσου με τον πολυαγαπημένο (και εσχάτως υπόδικο, με τον μισό Ποινικό Κώδικα πάνω του) εκδότη της εφημερίδας που εξέδωσε αρχικώς ο Καλογρίτσας, Κώστα Βαξεβάνη. Για όλους αυτούς τους λόγους, χθες ανακοινώθηκε και επισήμως η διαγραφή του ευρωβουλευτή από τη Ν.Δ. Εδώ που τα λέμε, και άργησε, ωστόσο είχε κριθεί ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να ασχολούνται με τον Κύρτσο.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ακουστεί πολλά και διάφορα σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον.

Αρχικώς γράφτηκε ότι ο ανεξάρτητος (πλέον) ευρωβουλευτής θα ενταχθεί στην Ελληνική Λύση του Βελόπουλου, με τον τελευταίο να διαψεύδει ένα τέτοιο ενδεχόμενο, επισημαίνοντας ότι προτίθεται να μεταγράψει στο κόμμα του εν ενεργεία βουλευτή άλλου κόμματος. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη χθεσινή διαγραφή ο πρόεδρος Κυριάκος μπορεί και να έχει αλλάξει άποψη. Σε κάθε περίπτωση, ο Κύρτσος βρίσκεται εδώ και καιρό σε διαρκή επικοινωνία με τον άλλον μεγάλο ηγέτη του Καραμανλισμού, Βαγγέλη Αντώναρο, που επίσης έχει βρεθεί κατά έναν περίεργο τρόπο στην αγκαλιά του Βαξεβάνη.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 19/2