Έντονες διαμαρτυρίες και τα παράπονα των βουλευτών της ΝΔ για τις αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και το κόστος ενέργειας για τους αγρότες, «άκουσε» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τον ΔΕΔΔΗΕ.

Ο υπουργός αφού άκουσε όλους τους προβληματισμούς, απάντησε στις ανησυχίες των βουλευτών της πλειοψηφίας αλλά και στα πυρά της αντιπολίτευσης, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν μπορούν να παγώσουν οι τιμές»

Οι περισσότεροι από τους «γαλάζιους» βουλευτές που πήραν το λόγο, έκαναν αιχμηρά παράπονα και επισημάνσεις, με πρώτο τον Χρήστο Κέλλα βουλευτή Λάρισας, που χαρακτήρισε «ακριβοθώρητο» τον παριστάμενο υπουργό, ενώ ο Χρήστος Μπουκώρου, βουλευτής Μαγνησίας, τόνισε πως η πίεση στα βουλευτικά γραφεία για τις αυξήσεις στα τιμολόγια είναι «πολύ μεγάλη».

«Αντιλαμβάνομαι την αγωνία και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν χωρίς να διαταράσσεται η δημοσιονομική σταθερότητα», τόνισε ο κ. Σκρέκας. Μάλιστα, χαρακτήρισε «ανεδαφικό και επικίνδυνο αυτό που ακούγεται από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να παγώσουν οι τιμές με ένα νόμο και ένα άρθρο».

Ο Κ. Σκρέκας ανακοίνωσε πως σύντομα θα ανακοινωθούν μέτρα επιδότησης φωτοβολταϊκών συστημάτων και στον αγροτικό τομέα.